“Μαλλιά κουβάρια” στον Δήμο Λεβαδέων, στα “μαχαίρια” Ταγκαλέγκας – Πούλου

Κοινοποίηση στα Social Media

Νέα απάντηση του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα στην επικεφαλής της παράταξης “Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία”

Κυρία Πούλου,

Μιας και στο νέο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξή σας «Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» αναφέρεστε στα όρια των εσκαμμένων και της εκεχειρίας της Μ. Εβδομάδας, να σας θυμίσω την εκεχειρία που έχετε από εμένα όλο αυτό το διάστημα.

Συνεχίζετε αυτό το ωραίο παραμύθι των 60 εκατομμυρίων ευρώ σε έργα, τα οποία δεν διαφαίνονται πουθενά έως σήμερα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.  Επίσης, αναφερόμενη στα έργα εκτός από τις φωτογραφίες των προγραμματικών συμβάσεων με τους εργολάβους και δη για προεκλογικούς λόγους τι άλλο κάνατε;

Να σας θυμίσω ότι στο προεκλογικό σας φυλλάδιο οι μόνες πραγματικές φωτογραφίες ήταν η πλατεία Αγίου Γεωργίου και ο κυκλικός κόμβος στην Χαιρωνείας.  Σχεδιασμένα και ώριμα από τη Δημοτική Αρχή Παπαγγελή.  Οι υπόλοιπες φωτογραφίες έργων ήταν μακέτες.  Επίσης, σας θυμίζω ότι ενώ ο αναδασμός του Προφήτη Ηλία είχε ως εκκρεμότητα μόνο την ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου, την οποία κάνουμε τώρα εμείς, εσείς 5 χρόνια δεν την κάνατε!!!  Όπως και να έχει στα έργα που αναφέρεστε τα εγκαίνια θα τα κάνουμε εμείς.

Όσον αφορά το έργο από το Κυριάκι προς Παναγιά Καλαμιώτισσα, η σύμβαση υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2019, πάλι εν όψει εκλογών, και μετά από προσωπική μου προτροπή στα τέλη Αυγούστου στείλατε εργολάβο για να ξεκινήσει τις εργασίες.  Την επόμενη μέρα τρέξατε να βγάλετε Δελτίο Τύπου με φωτογραφίες για να δείξετε το έργο, είχατε ξεχάσει όμως να ζητήσετε άδεια από το Δασαρχείο, καθώς η παρέμβαση γινόταν σε δασική έκταση.  Όπως καταλαβαίνετε η έλλειψη αυτή της άδειας από το Δασαρχείο διαφοροποιεί και όλο το έργο.  Βαφτίσατε με έξυπνο τρόπο το έργο, όπως άλλωστε κάνατε και για το Δημαρχείο.  Ξέρουμε και οι δύο τους λόγους.

Πονέσαμε και πονάμε περισσότερο το έργο του δρόμου από το Κυριάκι προς την Παναγιά Καλαμιώτισσα και για αυτό θα το ολοκληρώσουμε με οποιοδήποτε κόστος.  Βέβαια δεν περιμένουμε να αναλάβετε την ευθύνη διότι η πολιτική σας ήταν πάντοτε να ζητάτε τους επαίνους για τα καλά και να επιρρίπτετε την ευθύνη στις Υπηρεσίες για τα κακά.  Αντίθετα, εμείς αναλαμβάνουμε πλήρως όλη την ευθύνη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ακόμη και για τα δικά σας λάθη.  Και ναι, ζητάμε και συγγνώμη όταν και όπου χρειάζεται.

Είχα ως πολιτική μου και θα προσπαθήσω να συνεχίσω έτσι, να μην κρίνω ούτε τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές ούτε και τις επόμενες.  Δυστυχώς, η μικροπολιτική που ασκείτε και ασκούσατε πάντα, και εμείς οι δύο το γνωρίζουμε πολύ καλά, καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει τον χαρακτήρα μου.  Δεν θα σας ακολουθήσω όμως.

Δεν διδαχθήκατε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος και της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών, απαξιώνοντας το πρόσωπό μου, κατηγορώντας και καταγγέλλοντας φορείς και ανθρώπους και βλέπω ότι συνεχίζετε να το κάνετε.

Οι Δημότες του Δήμου Λεβαδέων σας τοποθέτησαν εκεί που είστε σήμερα και συμφώνησαν μαζί μας σε μια άλλη προοπτική Διοίκησης του Δήμου.  Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι συμφωνείτε. Τώρα για το εάν λέω αλήθειες στους πολίτες θα το κρίνουν αυτοί.

Τώρα στα της ΔΕΥΑΛ.  Αφού βλέπω ότι συμφωνήσαμε στο πόσα χρήματα άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και πόσα εσείς, ξεχάσατε να μας πείτε για τις παράνομες παροχές νερού που χαρίζατε….., και που χρειάστηκε να διακόψουμε εμείς.  Επίσης, ξεχάσατε να αναφέρετε το έργο της οδοποιίας στην πρώην Λεωφόρο Αθηνών και νυν Δ. Παπασπύρου για την οποία ξεκινήσατε διαδικασίες τον Φεβρουάριο 2019 και τελειώσατε με διάρκεια έργου 30 ημερών και βέβαια προς όφελος των πολιτών, αλλά πάντα στο πλαίσιο της μικροπολιτικής που ασκούσατε και ασκείτε για την εξασφάλιση των ψηφαλακίων σας.

Κυρία Πούλου,

Θα σας θυμίσω ότι χρησιμοποιούσατε το προσωπικό του Δήμου για την προσωπική σας επικοινωνία διαμοιρασμένους, άλλους για την παρακολούθηση και ενημέρωση του προσωπικού σας προφίλ στο facebook αλλά και γνωστών επικριτών σας και άλλους ως ακροατές ραδιοφωνικών εκπομπών.  Άρα μην κατηγορείτε εμένα για επικοινωνιακούς τακτικισμούς.

Αναφερθήκατε στο πρόβλημα των τρισδιάστατων διαβάσεων των πεζών, όταν ήδη έχουμε ενημερώσει ότι πρόκειται για αστοχία της εταιρείας και περιμένουμε την επιδιόρθωσή τους για να αποδεχθούμε τη χορηγία τους και μάλιστα όταν αναφέρθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε αυτό το θέμα, συνέχισα ζητώντας από εσάς τη συμβουλή σας για τον κόμβο του Κυριακίου που ξεχάσατε!!!

Όσον αφορά στις ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα, σας ενημερώνω ότι από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή, το πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων είναι προτεραιότητά μας.  Φαντάζομαι ότι δεν θέλετε να αναπτύξουμε τη δική σας πολιτική σχετικά με τα αδέσποτα!!!

Δυστυχώς για εσάς κ. Πούλου η νέα Δημοτική Αρχή είναι παρούσα σε όλα τα προβλήματα και προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των ανθρώπων, χωρίς επιδειξιομανία και πανηγυρισμούς  κάτι που διαφαίνεται ότι εσείς δεν πράξατε ποτέ.

Κριθήκαμε και θα ξανακριθούμε.

Αν ακούσατε έστω και λίγο την ομιλία μου στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου θα διαπιστώσετε ότι δεν παρεκκλίνουμε στο ελάχιστο, αλλά προφανώς δεν ακούσατε τίποτα.

Στους 7 μήνες θητείας μας, λειτουργούμε με εντιμότητα και διαφάνεια.  Είδατε και πως γίνεται σωστά η Εμποροπανήγυρη, είδατε και την προοπτική των Χριστουγέννων και την επούλωση των πληγών της δικής σας διοίκησης σε έργα και σε άλλα. Και θα δείτε ακόμη περισσότερα.

Ενώ, αντίθετα εσείς εξαιτίας της πολυπροσωπικότητας του χαρακτήρα σας, όπως διαφαίνεται σε πολλές περιπτώσεις με μικρά παραδείγματα τη σχέση σας με το Εργατικό Κέντρο στο θέμα της ΔΕΥΑΛ, αλλά και την «κωλοτούμπα» σας, με το θέμα των προσφύγων – μεταναστών στο Κυριάκι το Νοέμβριο του 2019 και θα ήθελα να σας θυμίσω και την ανάληψη ευθύνης κάποτε για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.  Ευτυχώς για εσάς σας έσωσε η τότε αντιπολίτευση. Και βέβαια το εκμεταλλευτήκατε για ίδιο όφελος, είτε εξυπηρετώντας υμετέρους είτε για προσωπική προβολή.

Κλείνω αφιερώνοντας σας, παραφρασμένο το στίχο του «γνωστού» ποιητή Φανφάρα «Και το νερό είναι θολό πω, πω, πω, πω….».

Ο νοών νοείτω.

Καλή Ανάσταση.

Αν και για εσάς ακόμη και η πίστη είναι αλά καρτ, κατά πως εξυπηρετεί τα δικά σας συμφέροντα.

Καλή συνέχεια στις διακοπές σας στον Ελικώνα.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ

 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Απάντηση στον Δήμαρχο Λεβαδέων
Κύριε Δήμαρχε,
με το Δελτίο Τύπου που εκδώσατε ως απάντηση στην παράταξή μας, με αφορμή το πρόβλημα του θολού νερού στην πόλη μας, ξεπεράσατε τα “εσκαμμένα” αλλά και την “εκεχειρία” της Μεγάλης Εβδομάδας..
Επειδή όμως είστε συνηθισμένος να μιλάτε, μετά από τόσους μήνες που διοικείτε τον Δήμο μας, με συγγνώμες και, δηλωμένη πολλάκις δημόσια, άγνοια, αισθανόμαστε την ευθύνη ως προηγούμενη Δημοτική Αρχή, να απαντήσουμε προς ενημέρωση των Δημοτών μας, ελπίζοντας ότι θα μάθετε επιτέλους κι εσείς την πραγματική κατάσταση του Δήμου και της Δημοτικής μας Επιχείρησης – ΔΕΥΑΛ.
Δηλώνατε προεκλογικά ότι όλο το έργο της δικής μας διοίκησης ήταν ένα παραμύθι. Αναιρέσατε μετά, στο Δημοτικό συμβούλιο, ψευδόμενος δημόσια. Πέραν όμως από τις δικές σας παλινωδίες, σημασία έχει ότι στη διάρκεια όλης της θητείας σας, θα υλοποιείτε το δικό μας έργο, όπως συμβαίνει σήμερα σε όλη την έκταση του Δήμου ΛεΒαδέων, από τη Λιβαδειά (νέο Δημαρχείο, Γήπεδο στο Ζαγαρά ,Πινακοθήκη Λαζαρή στην Κρύα, Δημοτικό Στάδιο, Δημοτική Οδοποιία, οδός Αχιλλέως, Νέο Προπονητήριο στη συμβολή της Έρκυνας με τον Μακρυσσαίο, αναπλάσεις στην Λιβαδειά με τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, το Δημοτικό σχολείο Ειδικής Αγωγής, οι Ο.Χ.Ε. Έρκυνας, η ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ. κ.α.), μέχρι τα χωριά μας, ο δρόμος Κυριακίου προς τον Κορινθιακό, έργο οδοποιίας στον Προφήτη Ηλία ( που περίμενε 20 χρόνια μετά τον αναδασμό), αναπλάσεις στο Ανθοχώρι, στην Αγία Άννα και πολλά, πολλά άλλα…
Επίσης, 14.175.099,38 εκατομμύρια ευρώ έργα της ΔΕΥΑΛ που τα παραθέτουμε αναλυτικά στη συνέχεια (συνημμένο 1).
Έργα που με σκληρή δουλειά και πολλή αγάπη για τον τόπο και τους δημότες μας, σχεδιάσαμε, εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις, προχωρήσαμε σε δημοπρατήσεις και τώρα υλοποιούνται.
Έργα που συνολικά ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ και μακάρι για το καλό του τόπου μας να πολλαπλασιάσετε ως δημοτική αρχή και θα είμαστε εδώ να βοηθήσουμε και να τα αναγνωρίσουμε, όπως αναγνωρίζουμε και τις ταϊστρες για τα αδέσποτα που με ιδιαίτερη σπουδή επικοινωνείτε.
Κύριε Δήμαρχε πράγματι σας συγχαίρουμε για την επικοινωνιακή σας πολιτική, άλλωστε έχετε πρωτοκλασάτο “δάσκαλο” επικοινωνίας, και θα θυμηθούμε τις τρισδιάστατες διαβάσεις στην πόλη μας, τον επικοινωνιακό ντόρο που κάνατε και που, μετά από μία εβδομάδα ψάχναμε να τις βρούμε…
Εκεί πράγματι διαφέρουμε. Δεν επικοινωνήσαμε το έργο μας με τους δημότες, δεν κάναμε πρωτοσέλιδα τα μικρά, αλλά ούτε τα μεγάλα έργα μας.
Κύριε Δήμαρχε με περισσή αλαζονεία και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά, δηλώνετε ότι κριθήκαμε από τους δημότες. Πράγματι… Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς λέτε την αλήθεια τώρα αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση.
Κύριε Δήμαρχε, θέλετε να είσαστε πιστός στους πολιτικούς φίλους που σας βοήθησαν να κερδίσετε τις εκλογές. Αυτό το καταλαβαίνουμε και εκτιμούμε τις αρετές της πίστης και της φιλίας. Μην προσπαθείτε, όμως, να τους εξευμενίσετε αδικώντας το έργο της δημοτικής μας Επιχείρησης ΔΕΥΑΛ και προκαλώντας όλους εμάς που γνωρίζουμε. Για το έργο της, αυτή την 5ετία, θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο.
Ας αρχίσουμε όμως από την οικονομική κατάστασή της, που κι αυτήν αγνοείτε, ελπίζουμε πραγματικά κι όχι εσκεμένα.
Παραλάβαμε την 1-10-2014 : 623.223,46 ευρώ. Το 2018 το ταμείο της ΔΕΥΑΛ ανερχόταν στις 800.000 ευρώ και παραδώσαμε στις 1-10-2019 534.923,29 ευρώ, επιπλέον, καταβάλλαμε στους εργαζόμενους αναδρομικές οφειλές ύψους 398.081,58 ευρώ… Αφήσαμε, λέτε, μικρότερο ταμείο;;;!!! (συνημμένο 2)
Οι οικονομικές απαιτήσεις των εργαζομένων που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, για οφειλόμενα αναδρομικά από το 2011, το 2012, το 2013 κλπ (εμείς πάντως… δεν ήμασταν Δημοτική Αρχή τότε), τελεσιδίκησαν επί των ημερών μας και πληρώσαμε, ως οφείλαμε, με επιπλέον όμως δυστυχώς, υπέρογκους τόκους υπερημερίας 160.000 ευρώ περίπου!!!!
Οι απαιτήσεις των εργαζομένων συνεχίστηκαν και για τα επόμενα χρόνια, όμως έγιναν διακανονισμοί πληρωμής οφειλομένων αναδρομικών, μεταξύ Επιχείρησης και εργαζομένων και ευτυχώς δεν πληρώσαμε άλλα τόσα σε τόκους…
Κατά την διάρκεια της θητείας μας δεν προσθέσαμε ούτε ένα ευρώ από δάνεια στη ΔΕΥΑΛ, αλλά ούτε στα οικονομικά του Δήμου. Αναμορφώσαμε μάλιστα τα παλιά δάνεια προηγούμενων δημοτικών αρχών με όφελος 100.000 ευρώ τον χρόνο.
Το 2013 η ΔΕΥΑΛ αναλαμβάνει, μετά την συνένωση των όμορων Καποδιστριακών Δήμων με τον Δήμο Λεβαδέων, την συνολική διαχείριση της Ύδρευσης και Αποχέτευσης στα νέα διοικητικά όρια. Εσείς βρήκατε μία νοικοκυρεμένη κατάσταση, εμείς βρήκαμε τον Σεπτέμβριο του 2014, εκατοντάδες ακαταχώρητους υδρομετρητές, στους καταλόγους της ΔΕΥΑΛ, τον Βιολογικό της Δαύλειας στα δικαστήρια, τις υδροφόρες να εφοδιάζουν με νερό τα καλοκαίρια το Ζερίκι, την Παλιομηλιά, την Αγία Άννα, τα χρέη της ύδρευσης του Κυριακίου (200.000 ευρώ)
Να θυμηθούμε επίσης τα χρέη προς τους δημότες προμηθευτές, ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου, ιδιοκτήτες αποθηκών που χρησιμοποιούσε ο Δήμος κι άλλες όχι που συνεχίζαμε όμως να πληρώναμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια αφού είχαν προσφύγει να δικαιωθούν δικαστικά. Ενημερωθείτε από τις υπηρεσίες για τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που ευτυχώς πληρώσαμε με χρηματοδότηση από το Υπ. Εσωτερικών (πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ) και δεν επιβαρύναμε τα οικονομικά του Δήμου… και άλλα πολλά.
Αλήθεια εσείς βρήκατε ανεξόφλητες υποχρεώσεις και χρέη στους δημότες από την δική μας θητεία; ΄
Όχι δεν βρήκατε. Παραλάβατε ένα Δήμο νοικυρεμένο που ανέτρεψε την εικόνα του Δήμου – μπαχτατζή, που πλήρωνε τους δημότες του σε 2-3 μήνες το πολύ, με τάξη στα οικονομικά του. Έτσι καταφέραμε, να κάνουμε μειώσεις στα δημοτικά τέλη, να λειτουργούμε Δημοτική κατασκήνωση και να ασκούμε κοινωνική πολιτική με όλες τις κοινωνικές δομές από το ΕΣΠΑ για τους ευάλωτους δημότες μας (ο μόνος Δήμος στην Περιφέρεια Στερεάς} και που τις παραλάβατε έτοιμες.
Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τα χρέη των Αναπτυξιακών Κυριακίου, Χαιρώνειας, Δαύλειας; Την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου λόγω καθυστέρησης πληρωμής οφειλομένου ΦΠΑ αλλά και Ασφαλιστικών εισφορών, που δεν παραγράφονται και πληρώναμε με επιβαρύνσεις λόγω καθυστερήσεων της προηγούμενης από εμάς Διοίκησης που εσείς επαινείτε;
Κύριε Δήμαρχε
Ο θεσμικός μας ρόλος είναι να ελέγχουμε την Διοίκηση, εσάς δηλαδή για αυτά που κάνετε ή που δεν κάνετε. Δεν θα καταργήσουμε την δημοκρατική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης για να μείνετε εσείς στο απυρόβλητο. Η παράταξή μας ¨Δυναμική αυτοδιοικητική συνεργασία έχει αποφασίσει να συμμετέχει κάνοντας προγραμματική και όχι στείρα αντιπολίτευση στην δική σας Δημοτική Αρχή. Το έχουμε ήδη αποδείξει με την συμβολή μας στα όργανα διοίκησης του Δήμου.
Οι επικοινωνιακές τακτικές και ταχυδακτυλουργίες είναι δικαίωμά σας αφού έτσι καταλαβαίνετε την άσκηση πολιτικής. Όμως εμείς δεν θα ανεχτούμε αλαζονεία από μέρους σας, ούτε παραποίηση του έργου μας. Γνωρίστε το πρώτα, ενημερωθείτε και μετά θα ακούσουμε την κριτική σας, με πραγματικά στοιχεία και όχι με λάσπη στον ανεμιστήρα…
Όσον αφορά στη συζήτηση για το θολό νερό, καυτηριάσαμε το ύφος σας, ως ανώτατου κριτή και την δήλωσή σας ότι απαντάτε γιατί σας άρεσε ο τρόπος που ετίθετο το ζήτημα… Δηλαδή αν δεν σας άρεσε δεν θα ήσασταν υποχρεωμένος να απαντήσετε; Επί του πρακτέου προτείναμε την μείωση του τιμολογίου της ΔΕΥΑΛ, έστω συμβολικά, αφού αναγνωρίζετε το πρόβλημα και την διάρκειά του. Επίσης συμφωνούμε να βρεθεί η τεχνική λύση στο πρόβλημα αφού κι εσείς αναγνωρίζετε ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής, το πρόβλημα θα επιδεινώνεται. Έχετε κι εσείς έργο να κάνετε…
Ευχόμαστε να περάσουν γρήγορα οι περιορισμοί της πανδημίας, να μείνουμε υγιείς και όρθιοι, να συναντηθούμε ξανά και να συζητήσουμε για όλα αυτά δημόσια, με στόχο το καλό του Δήμου μας.
Ευχόμαστε επίσης σε εσάς αλλά και σε όλους τους δημότες μας Καλή Ανάσταση!

 

Δήμος Λεβαδέων

Απαντώντας στο Δελτίο Τύπου της Δυναμικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας θέλω με
βεβαιότητα να σας πω ότι δεν χρειαζόταν η παρέμβαση της Νεολαίας Σύριζα μιας και είχαν εκδοθεί
δύο Δελτία Τύπου από την ΔΕΥΑΛ, απλά θεώρησα σωστό να απαντήσω προσωπικά στην καθ΄
όλα δικαιολογημένη παρέμβαση της πολιτικής νεολαίας.
Κυρία Πούλου,
η σημερινή Δημοτική Αρχή δε κινείται με ευχολόγια και επικοινωνιακούς μονόλογους και η άσκηση
της διοίκησης της θα κριθεί, όπως σωστά αναφέρατε, από την αποτελεσματικότητα της όπως
άλλωστε κρίθηκε και η δικής σας διοίκηση από τους δημότες στις προηγούμενες εκλογές.
Αναζητώντας την ιστορία, μιας και αναφερθήκατε σε επικεφαλής παράταξης που
απασχολούσε σε πολλές συνεδριάσεις το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο με δείγματα από θολό
νερό και αντιλαμβανόμενος ότι αναφέρεστε στον σημερινό Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Ζιώγα
Γεώργιο σας θυμίζω ότι τα δείγματα που σας έφερνε ήταν από τα στραγγίδια του ΧΥΤΑ, μια
υπόθεση που γνωρίζουμε και οι δύο.
Ευχαριστούμε για την προτροπή, του να αναζητήσουμε τεχνική λύση, αφού ούτως ή άλλως
το δηλώνουμε στο προηγούμενο Δελτίο Τύπου ότι θα το κάνουμε και ευχαριστούμε την
παραδοχή σας ότι ως Δημοτική Αρχή δεν αναζητήσατε ποτέ, τεχνική λύση.
Παρακάτω παραθέτω την δική σας επικοινωνία ως Δημοτική Αρχή με τους πολίτες, κατά την
εμφάνιση του φαινομένου τις δύο προηγούμενες φορές.
Οπωσδήποτε θα θέλαμε και εμείς να ανακουφίσουμε τους δημότες και να μειώσουμε τους
λογαριασμούς κατά 10 €, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν τα οικονομικά διαθέσιμα. Θέλω να σας
θυμίσω ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Παπαγγελή άφησε καλύτερο ταμείο στην ΔΕΥΑΛ απ’ ότι
αφήσατε εσείς ως Δημοτική Αρχή. Άρα σίγουρα αν είχατε τη διάθεση όντως, το 2017 που
παρουσιάστηκε πάλι θολότητα στο νερό, είχατε τη δυνατότητα να ανακουφίσετε τους δημότες της
Λιβαδειάς, αλλά δεν το κάνατε.
Κυρία Πούλου,
η σημερινή Δημοτική αρχή ήδη προέβη σε δράσεις μελέτης του φαινομένου, δρομολογώντας την
λύση.
Άρα δεν μένουμε στα λόγια.
Σας ευχαριστώ για το θάρρος αλλά και το θράσος να εκδώσετε αυτό το δελτίο τύπου.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων
Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας

 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Χρειαζόταν η παρέμβαση της νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. , για να επικοινωνήσει ο Δήμαρχος με τους δημότες και να δώσει  τις απαραίτητες εξηγήσεις… Έστω!

Όμως, πέρα από τα ευχολόγια και τους επικοινωνιακούς μονολόγους, η διοίκηση κρίνεται από την αποτελεσματικότητά της.

Κύριοι της δημοτικής αρχής, χωρίς να ασκούμε την αντιπολίτευση που έκαναν στην προηγούμενη δημοτική αρχή επικεφαλής παράταξης  που ασκεί σήμερα διοίκηση στον Δήμο μας και απασχολούσε σε πολλές συνεδριάσεις το δημοτικό συμβούλιο με δείγματα από το θολό νερό, εργαστείτε, ώστε να επιλύσετε το πρόβλημα.

Αναζητήστε τεχνική λύση άμεσα, αφού, μάλιστα, αναγνωρίζετε ότι το φαινόμενο, λόγω της κλιματικής αλλαγής, πολλαπλασιάζεται…

Μέχρι τότε, και, επειδή είχατε την πρόθεση να χορηγήσετε εμφιαλωμένα νερά στους πολίτες, αλλά δεν προλάβατε, ας κάνετε κάτι που μπορείτε να εφαρμόσετε οριζόντια για όλους τους δημότες:

Μειώστε τους λογαριασμούς κατά 10 ευρώ, ως συνεισφορά και ανακούφιση των δημοτών της Λιβαδειάς από την επιβάρυνσή τους στη δύσκολη εποχή της πανδημίας.

Άμεσες αποφάσεις και όχι λόγια! 

Λιβαδειά, 10 Απριλίου 2020

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ