Γιώργος Μουλκιώτης: ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο κ. Γιώργος ΜουλκΙώτης, βουλευτής Βοιωτίας, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, με ερώτηση στη Βουλή, αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ η μεγάλη αξία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που μαζί με το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει την ανεξίτηλη σφραγίδα της παράταξής μας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», παρότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη «μάχη» κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, παραμένουν για τουλάχιστον τρεις μήνες απλήρωτοι, ενώ παράλληλα, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, δεν τους παρέχεται κανένα μέτρο προστασίας κατά την άσκηση των εργασιακών τους καθηκόντων.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς:

  • ​να καταβληθεί άμεσα το σύνολο των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»,
  • να συμπεριληφθούν στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση (δώρο Πάσχα),
  • να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος τόσο της ατομικής τους έκθεσης στον κορωνοϊό,
  • να ενταχθούν άμεσα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, μαζί με το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και τους λοιπούς εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας.