Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Κοινοποίηση στα Social Media

ΤΟ  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ  ΤΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ  ΓΙΑΤΡΩΝ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων νοσοκομειακών γιατρών και καλεί όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλάι τους.

Οι ήρωες της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνουμε όλοι, υπερβαίνουν εαυτόν καθημερινά για να σώσουν την ζωή των συνανθρώπων μας υπό αντίξοες συνθήκες. Ελάχιστο, λοιπόν, χρέος μας είναι η  συμμετοχή όλων στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Ο.Ε.Ν.ΓΕ. στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων όλης της χώρας.

Διεκδικούμε:

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
 • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 • ΜΑΠ (Μέσα Ατομικής Προστασίας) για όλους τους υγειονομικούς.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της. Δεν μπορεί το Σύστημα Υγείας της χώρας να πηγαίνει σε αυτόν τον άνισο αγώνα χωρίς όπλα και στρατιώτες. Δεν είναι τυχαίο πως δεν ακούμε τίποτα άλλο από τα χείλη των εκπροσώπων της Κυβέρνησης παρά μόνο περί «ατομικής ευθύνης».

Κύριοι της Κυβέρνησης σταματήστε να ψάχνετε άλλοθι για την ανικανότητά σας. Εμείς σαν πολίτες κάνουμε το χρέος μας καθημερινά στο πλαίσιο της ευθύνης που μας αναλογεί, επιτέλους κάντε κι εσείς το δικό σας.

 

                                          Για       το       Δ.Σ.

                                        

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

  ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ             ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Υγεία , την Τρίτη 7 Απρίλη 2020, Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης και Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία, για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των εργαζομένων του.

Οι ελλείψεις που παρουσιάζονται στην ανάπτυξη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που δίνονται με το σταγονόμετρο στους εργαζομένους, η υποστελέχωση των κλινικών και γενικότερα των υπηρεσιών των νοσοκομείων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων πολλών ετών, έχουν οδηγήσει το ΕΣΥ να αποτελεί τον φτωχό συγγενή, μέσα σε ένα πλήρως εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας, όπου ο ιδιωτικός τομέας κερδοσκοπεί και οι πολίτες πληρώνουν ακριβά για να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Αυτό το ΕΣΥ που οι εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονιακών δυνάμεων το απαξίωναν για χρόνια, το καλούν τώρα, με ψεύτικα χειροκροτήματα αλλά χωρίς ουσιαστική στήριξη, να σώσει το λαό από την πανδημία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδίδεται σε μια τεράστια επικοινωνιακή προσπάθεια χρησιμοποιώντας ως όχημα την «ατομική ευθύνη» για να κρύψει τις δικές της ανεπάρκειες και τις αδυναμίες του συστήματος υγείας. Προσπαθεί να φιμώσει και να συκοφαντήσει κάθε φωνή που θέτει επί τάπητος την έλλειψη σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την απουσία εμπλοκής της ΠΦΥ, τις ελλείψεις σε ΜΕΘ και ΜΑΠ, την προσπάθεια να καλυφθούν τα τεράστια κενά με ελάχιστους συμβασιούχους, την πραγματοποίηση ελέγχων με το σταγονόμετρο.

Την ίδια ώρα, μην μπορώντας να υπερβεί τον «εαυτό» της και την προσκόλλησή της στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα, προχωρά σε αποφάσεις που δίνουν νέα δωράκια στον μεγάλο ιδιωτικό τομέα, για την ενοικίαση ιδιωτικών ΜΕΘ και την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων για τον κορονοίό.

Το προσωπικό των νοσοκομείων, από το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό μέχρι τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τις καθαρίστριες και το παραϊατρικό προσωπικό, δίνουν με αυταπάρνηση αυτή τη μάχη. Η κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και οι διοικήσεις αντιμετωπίζουν αυτό το προσωπικό σαν «αναλώσιμο», αφού δεν του εξασφαλίζουν τα απαραίτητα ΜΑΠ. Οι καθημερινές εκκλήσεις του προσωπικού, για χειρουργικές μάσκες υψηλής προστασίας, ειδικές στολές και αντισηπτικά, πέφτουν στο κενό και η μόνιμη επωδός των διοικήσεων είναι ότι δε διαθέτουν αρκετά. Είναι χαρακτηριστικό ότι, για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και σίτιση, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, όχι μόνο δεν τους εξασφαλίζουν τα αναγκαία ΜΑΠ, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, είτε κινδυνεύουν με απόλυση, είτε μένουν απλήρωτοι.

Απαιτούμε άμεσα μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, για να βγούμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από αυτή την καταιγίδα και δεν ξεχνάμε ότι η δημιουργία ενός πραγματικά δημόσιου και δωρεάν για το λαό συστήματος υγείας είναι υποχρέωση της πολιτείας που παραμένει σε εκκρεμότητα.

Απαιτούμε και διεκδικούμε για όλο το λαό:

Την άμεση στήριξη του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις προσωπικού. Την πρόσληψη όλων των επικουρικών από τις λίστες αναμονής, το διορισμό των ειδικευόμενων και των ιατρών που έχουν κριθεί και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Το άμεσο άνοιγμα όλων των κλειστών κλινών ΜΕΘ και Μονάδων Ατομικής Φροντίδας (ΜΑΦ) και την ανάπτυξη νέων για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες. Την μαζική αγορά αναπνευστήρων και εξοπλισμού ώστε θέσεις ΜΑΦ να μπορούν να μετατραπούν σε ΜΕΘ.

Τον εφοδιασμό όλων των υγειονομικών με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Την δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ σε όλους όσοι χρήζουν διερεύνησης και στην συνέχεια την ιατρική παρακολούθηση τους στο σπίτι από τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Την αύξηση της δυνατότητας των διαγνωστικών τεστ με την αξιοποίηση εργαστηρίων σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα καθώς και την ανάπτυξη νέων εργαστηρίων σε νοσοκομεία. Να τερματιστεί η «συνεργασία» του Παστέρ και της Ιατρικής Σχολής με ιδιωτικά εργαστήρια και ιδιωτικά νοσοκομεία για την πραγματοποίηση ελέγχων.

Να καταργηθούν τα «δώρα» στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας. Δέσμευση υγειονομικού υλικού και υποδομών ιδιωτικών δομών υγείας. Επίταξη χωρίς αποζημίωση ιδιωτικών κλινικών, ΜΕΘ, εργαστηρίων όπου αυτό απαιτείται, χωρίς αποζημίωση. Ένταξη όλων των μονάδων υγείας

Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.

Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.

Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.

Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».

Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.

Την αυτόματη κατάργηση τώρα όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Το δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.

Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!!

Ο λαός σώζει το λαό!!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                    ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΩΝ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς  συμμετέχει στην Πανελλαδική ημέρα δράσης για την στήριξη των μαχόμενων υγειονομικών και του δημόσιου συστήματος υγείας. Η πανδημία ήρθε να αποκαλύψει με τον πιο τραγικό τρόπο το μέγεθος της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας σε όλον τον κόσμο προκειμένου να εξασφαλίζεται χρήμα για την κερδοφορία των λίγων. Απέναντι μας δεν είναι μόνο ο «αόρατος» εχθρός αλλά και ο ορατός, αυτός που γνωρίζουμε καλά, γιατί ευθύνεται διαχρονικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.  

Πρόκειται για την πολιτική, που θεωρεί «σπατάλη δημοσίου χρήματος» την προμήθεια επαρκών μέσων ατομικής προστασίας και «ιδεοληψία» την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Διαθέτουν 10 δις ευρώ για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις ενώ στους εργαζόμενους, που συχνά δουλεύουν απλήρωτοι, δίνουν επίδομα 800 ευρώ για να βγάλουν το δίμηνο.

Αυτή την πολιτική υλοποιούν σήμερα αυτοί που «χειροκροτούν» από τα μπαλκόνια, αλλά αρνούνται την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα των υγειονομικών και απειλούν με διώξεις όσους αποκαλύπτουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των υγειονομικών για :

 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία όπου πριν την πανδημία υπήρχαν 30.000 κενές θέσεις πανελλαδικά. Οι προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν είναι σταγόνα στον ωκεανό. Στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς που έχει πάνω από 130 κενές οργανικές θέσεις , δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τα κενά αυτά εν μέσω πανδημίας καλούνται  να καλύψουν οι μόλις  7 που προσλήφθηκαν,  με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
 • Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας. Τα Νοσοκομεία της Λιβαδειάς και Θήβας , που εξυπηρετούν, όλο το Ν. Βοιωτίας δεν διαθέτουν ούτε ένα κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
 • Να δοθούν επαρκείς ποσότητες σε μέσα προστασίας στους υγειονομικούς – ασθενείς.

και απαιτούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να τα ικανοποιήσει. Είναι έγκλημα να παίζει με την υγεία των εργαζομένων και του λαού

Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας που με τις πλάτες της κυβέρνησης ξεσαλώνει στους χώρους δουλειάς και ζητάμε :

 • Να ακυρωθούν τώρα όλες οι αντεργατικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφισε η κυβέρνηση.
 • Να εξασφαλιστούν πρόσθετες άδειες στις ευπαθείς ομάδες αλλά και ενίσχυση στο εισόδημα εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων του κλάδου.
 • Μέτρα προστασίας στις δομές προσφύγων .
 • Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.
 • Αναστολή πληρωμών δημοσίου, τραπεζών, κατάργηση πλειστηριασμών–κατασχέσεων. Καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

Το σωματείο  μας θα επιδώσει στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Λιβαδειάς  την παρούσα ως ψήφισμα στήριξης και αναγνώρισης του αγώνα όλων των υγειονομικών και θα ενημερώσει τους εργαζόμενους του κλάδου και το λαό της Λιβαδειάς για αυτές τις διεκδικήσεις.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ – ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ