Μας πρότειναν βελούδινη έξοδο από το ευρώ

Κοινοποίηση στα Social Media

benizΜε την εναρκτήρια ομιλία του ΠαΣοΚ άρχισαν οι εργασίες του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου του Κινήματος, ο οποίος την αρχή της σημείωσε ότι το ΠαΣοΚ είναι εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας της χώρας ενώ αναφέρθηκε και στα απόντα αλλά «παρόντα» στελέχη του. Από τον ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου έως τον Γ. Γεννηματά.

Αυτό το συνέδριο είναι το πρώτο συνέδριο της εποχής, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανοίγοντας τις εργασίες του 9ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε πως δεν πρόκειται για ένα συνέδριο κομματικό, αλλά για εθνικό και πολιτικό γεγονός που απευθύνεται όχι μόνο στους οργανωμένους, αλλά στο σύνολο της κοινωνίας.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, ότι σήμερα που αρχίζει το συνέδριο, η κοινωνία, ο λαός, ο πολίτης είναι εδώ παρών, με τις αγωνίες και τις προτεραιότητές του, σε αυτόν απευθυνόμαστε, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκρότησης του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου 2012, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε: «Αυτός ο χρόνος πέρασε με κομμένη ανάσα λόγω των διπλών εκλογών, διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης και διαπραγματεύσεων με τους εταίρους».

Παρά την ήττα στις εκλογές και παρά την μειωμένη κοινοβουλευτική δύναμη, το ΠΑΣΟΚ άντεξε και εγγυήθηκε τις εξελίξεις και την πολιτική σταθερότητα με μεγάλο κόστος, συνέχισε.

Στην ομιλία του τόνισε ότι το καλοκαίρι του 2011 η τρόικα πρότεινε βελούδινη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε.

Διαπραγματεύσεις μέχρι το παραπέντε γίνονται στην Επιτροπή Καταστατικού του ΠαΣοΚ για το θέμα του εκλογικού μέτρου και των αριστήνδην μελών. Ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας  πρότεινε να ισχύσει ως εκλογικό μέτρο το 30% -το εκλογικό μέτρο επί Κ. Σημίτη ήταν 40% και επί Γ. Παπανδρέου 10%- ώστε να εκπροσωπηθούν στην Κεντρική Επιτροπή τα συγκροτημένα ρεύματα και όχι οι παρέες.

Επίσης πρότεινε να συμμετάσχουν στην ΚΕ ως αριστήνδην μέλη τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ  και όσοι εξελέγησαν βουελυτές τον Μάιο αλλά όχι τον Ιούνιο (πχ. Αγγ. Τόλκας, Εμμ. Όθωνας, Ν. Γιαννακοπούλου, κ.α).

Τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση ( Κ. Ζώγας, Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Εύη Χαλάτση) διαφώνησαν και με τις δύο προτάσεις. Αντιπρότειναν μάλιστα να είναι εκλεγμένα όλα τα μέλη της ΚΕ και ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι δέχεται εκλογικό μέτρο μέχρι 20%, διαφορετικά το θέμα να τεθεί στο συνέδριο.

Στο ΣΕΦ έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι σύνεδροι και αναμένουν την ομιλία του κ. Ευ. Βενιζέλου. Κατά την προσέλευση της στο συνέδριο η κυρία Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ότι «η οικονομία καταστρέφεται και ότι αντί να περιμένει η κυβέρνηση για νέα μέτρα θα πρέπει να κάνει διαπραγματεύσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας και την ελάφρυσνη των φόρων».

Σάββατο  2 Μαρτίου 2013

 

9:00     π.μ.      Έναρξη εργασιών Συνεδρίου

Παρουσίαση θέσεων της ομάδας Καταστατικού

Ομιλίες Συνέδρων

 

7:00     μ.μ.      Δευτερολογία Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου

Ολοκλήρωση διαδικασιών – Ψηφοφορίες

Λήξη εργασιών Συνεδρίου

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ψηφοφορία εκλογής Κεντρικού Οργάνου

Η έναρξη και η λήξη της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή το πρωί του Σαββάτου