«Βόμβα» στο προσφυγικό κέντρο Ριτσώνας: Βρέθηκε κρούσμα κοροναϊού

Κοινοποίηση στα Social Media

Θετική στον κοροναϊό βρέθηκε μία γυναίκα αφρικανικής καταγωγής, που διαμένει στο κέντρο προσφύγων της Ριτσώνας και η οποία γέννησε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χαλκιδέων, Λευτέρη Λειβαδίτη, μεταφέρθηκε από τη Ριτσώνα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» της Αθήνας, προκειμένου να γεννήσει. Εκεί υποβλήθηκε σε εξέταση και εντοπίστηκε θετική στον κοροναϊό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θετικός είναι και ο σύζυγός της. Επιπλέον, έχει γίνει άλλη μια εξέταση στη δομή φιλοξενίας, σε άτομο που υπήρχαν φόβοι ότι έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό, με το τεστ ωστόσο να είναι αρνητικό.

Στη δομή έχουν μεταβεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού. Σημειώνεται πως στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας βρίσκονται πάνω από 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και είναι δύσκολο να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

ΜΑΤ γύρω από τη δομή που βρίσκεται σε καραντίνα

Αυτήν τη στιγμή στο hot spot βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, προκειμένου να σφραγίσουν τη δομή, ώστε να μην μπει ή να βγει κάποιος από αυτήν. «Είμαστε εδώ και λίγη ώρα στη δομή μαζί με την αστυνομία και προσπαθούμε να σφραγίσουμε την είσοδο, ώστε να μην βγαίνουν από αυτήν πρόσφυγες και μετανάστες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η ανησυχία πολύ μεγάλη. Στο hot spot διαμένουν περίπου 2.500 – 3.000 άτομα. Σε κάθε κοντέινερ ζουν μαζί δέκα και δώδεκα άτομα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Λειβαδίτης.

από https://tvxs.gr/