«Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ»…

Κοινοποίηση στα Social Media

Επαναλαμβάνουμε έστω κι αν γινόμαστε κουραστικοί.

Τα περισσότερα κρούσματα του κορονοιού παρατηρούνται στην Αθήνα.

Μπορείτε εύκολα να το καταλάβετε, με τους διαφορετικούς χρωματισμούς του χάρτη που χρησιμοποιεί ο ΕΟΔΥ στην πρώτη επιδημιολογική μελέτη του ιού, που δημοσιεύσαμε λίγη ώρα πριν.

Το μέτρο της απαγόρευσης των μετακινήσεων και των εξόδων, το οποίο κινείται στη λογική της αποτροπής της διασποράς του ιού και η έγκαιρη λήψη του από την κυβέρνηση, θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήριο στην παρούσα φάση του πανδημικού φαινομένου στην Ελλάδα.

Δυστυχώς ο Έλληνας… φοβάται έστω κι αν οι πράξεις του τον παρουσιάζουν άτρωτο και ατρόμητο μπροστά σε έναν αόρατο εχθρό που μπορεί να αφανίσει τους αγαπημένους του.

Τι φοβάται;

Τον ίδιο του τον εαυτό… γιατί αλλιώς θα μπορούσε να Μείνει Σπίτι

να φροντίσει τους δικούς του, να μιλήσει στα παιδιά του, να περάσει χρόνο μαζί τους που δεν τον είχε και παραπονιόταν, να διαβάσει βιβλία που δεν προλάβαινε, να αθληθεί γιατί το είχε πάντα ανάγκη έστω και με τους περιορισμούς που θέτει η πολιτεία, να γράψει, να ακούσει μουσική, να κάνει τις επισκευές που έχει ανάγκη το σπίτι, να μαγειρέψει και στο κάτω κάτω ρε αδερφέ να κοιμηθεί να ξεκουραστεί από τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Ευκαιρία ήταν…

Όμως… φοβάται,

και ξεχύνεται στους δρόμους, στριμώχνει την οικογένεια στο αυτοκίνητο, εγκαταλείπουν το μεγάλο αστικό κέντρο και φεύγουν λόγω της πανδημίας για το χωριό, να πάρουν καθαρό αέρα  και να τεθούν υπό αυστηρό περιορισμό εκεί… για να προστατευτούν.

Και γίνονται οι ίδιοι “βόμβες” διασποράς του ιού ακόμη και σε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα.

Γιατί φοβάται τον ίδιο του τον εαυτό…

 «καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ»…