Ντασιώτης – Αναστασίου στη μάχη του αυτονόητου

Κοινοποίηση στα Social Media

Η χαλαρή αντιμετώπιση της πανδημίας από τους “άτρωτους” Βοιωτούς αναγκάζει τους αυτοδιοικητικούς της Βοιωτίας με ανακοινώσεις ή αναρτήσεις σε λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να περιορίσουν τη διασπορά του ιού, συμβουλεύοντας τους δημότες τους να πράξουν τα αυτονόητα.

Να ακολουθήσουν τις συμβουλές των ειδικών και να τηρήσουν τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία για να μη ζήσουμε εικόνες αντίστοιχες με αυτές της γειτονικής Ιταλίας.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι Δήμαρχοι Θηβαίων και Αλιάρτου Θεσπιών.

Ο πρώτος προφανώς αντιλαμβανόμενος τι γίνεται στο κέντρο της πόλης μετά το κλείσιμο των σχολείων εξέδωσε δελτίο τύπου και ο δεύτερος με ανάρτησή του στο facebook και με σκωπτικό τρόπο προσπαθεί να αφυπνίσει μικρούς και μεγάλους καθώς ο κορονοιός…κολλάει.

Η απόφαση για την καθολική αναστολή της λειτουργίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για δύο εβδομάδες έγινε με σκοπό να περιοριστεί η διάδοση της νόσου, που κηρύχθηκε ως ΠΑΝΔΗΜΙΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Συνοδεύτηκε δε από αυστηρή σύσταση προς τους γονείς «να περιορίσουν τις εξόδους των παιδιών τους».

Σε καμία περίπτωση το μέτρο αυτό δεν ελήφθη για πρόωρες διακοπές και ξέγνοιαστες συναθροίσεις σε διάφορους κοινόχρηστους ή μη χώρους.

Τα παιδιά κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα μεγάλο μέρος του ιού (ιικό φορτίο) στον οργανισμό τους (που φτάνει και ίσως ξεπερνά τις 20 ημέρες). Ως εκ τούτου θα μπορούσαν, παρότι τα ίδια δεν νοσούν βαριά ή και καθόλου, να διασπείρουν τον ιό στην κοινότητα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Θερμή παράκληση προς τους γονείς να περιορίσουν στο ελάχιστο τις εξόδους των παιδιών τους και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να τα πείσουν ότι μένοντας σπίτι, προστατεύουν όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τους γονείς, τους παππούδες τους, το φιλικό τους περιβάλλον.

Το μέτρο αυτό είναι ωφέλιμο μόνο αν οι μαθητές μείνουν στο σπίτι. Έχουμε όλοι ατομική ευθύνη στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού. Αποθαρρύνετε τα παιδιά σας, όπως επισημαίνει και το κέντρο λοιμώξεων της Αμερικής, από συγκέντρωση ή κοινωνικοποίηση οπουδήποτε.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!

Αγαπητοί φίλοι,

Παρόλο που δεν έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων, όλοι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή .
Ως Δήμος είμαστε σε διαρκή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς για να συντονίζουμε τις ενέργειές μας. Μέχρι στιγμής όλα είναι υπό έλεγχο.
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ παίρνει ΣΚΛΗΡΑ προληπτικά μέτρα. Η Οικονομική και Κοινωνική ζωή δοκιμάζεται. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ.
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ, με τη σειρά του, πήρε και παίρνει μέτρα, περιορίζοντας τις δραστηριότητες στις απολύτως αναγκαίες. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ.

Όλα κινούνται ,με δύσκολες αποφάσεις, στην κατεύθυνση ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ της ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ του ΙΟΥ. Αυτός είναι ο ΣΤΟΧΟΣ.
Πρέπει να προστατευτούμε και ταυτόχρονα να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΨΕ την ΚΑΤΆΡΡΕΥΣΗ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ από ανεξέλεγκτα κρούσματα. ΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟ.
Τώρα όμως,είναι η ώρα ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ της διοίκησης δεν έχει αντίκρυσμα, αν δε συνοδεύεται από αντίστοιχη ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ του καθενός από εμάς.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ…..

Τις ΟΔΗΓΙΕΣ που εκδίδουν οι ειδικοί, τις ακολουθούμε πιστά. ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.
Οταν κλείνουν τα ΣΧΟΛΕΙΑ, φροντιστήρια, κτλ , οι μαθητές μένουν στο ΣΠΙΤΙ και δε συνωστίζονται σε καφετέριες ή άλλους χώρους.
Ομοίως όταν κλείνουν τα ΚΑΠΗ, ο κάθε ηλικιωμένος μένει στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ και δεν ανοίγει λίστα επισκεπτηρίου οπουδήποτε.
Όταν ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ επίσημες και προγραμματισμένες εκδηλώσεις των φορεων, δε δημιουργει ο καθένας μας δικές του ανεπίσημες.

Πρέπει να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ πως,η αποφυγή της διασποράς του ιού γίνεται ΜΟΝΟ με τον απόλυτο περιορισμό των πιθανών τρόπων μετάδοσής του.
Όσο κι αν ακούγεται ακραίο,οι μη έχοντες υποχρεώσεις πρέπει να ΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ και οι υπόλοιποι να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Πρόκειται για δύσκολη κατάσταση που απαιτεί πειθαρχία,υπομονή και εμπιστοσύνη στους αρμόδιους.
Τον Ιό τον ΚΟΛΛΑΜΕ εύκολα και εξίσου εύκολα τον ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΜΕ, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο.
Είναι ΕΥΘΥΝΗ του καθενός μας να τον σταματήσουμε. Αρχίζοντας….
ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ !!!!!