Σε Αντικαρκινική και Ερυθρό Σταυρό το κληροδότημα Δέδε στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

dimotikosymΣε μία επεισοδιακή συνεδρίαση που κράτησε περίπου τρεισήμισι ώρες με την αντιπολίτευση να επιρρίπτει για άλλη μια φορά ευθύνες στη δημοτική αρχή για καθυστέρηση και προχειρότητα το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς έλαβε τελικά απόφαση για παραχώρηση της χρήσης του κληροδοτήματος Δέδε στο Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας (που είναι και κληρονόμος μεριδίου από τον Λουκά Δέδε) και τον Ερυθρό Σταυρό.

«Έστω και αργά ολοκληρώθηκε σήμερα το θέμα της παραχώρησης της ιδιοκτησίας του δήμου από το κληροδότημα Δέδε για χρήση στην Αντικαρκινική Λιβαδειάς το ισόγειο και στον Ερυθρό Σταυρό τον επάνω όροφο. Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση απο το ΔΣ ώστε να ενισχυθεί και να διευκολύνει το έργο τους το οποίο στις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που διανύουμε θα είναι προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας της Λιβαδειάς», σημείωσε ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής.

«Το θέμα της παραχώρησης ήρθε και αυτό με προχειρότητα, ασάφειες, μη νόμιμες διαδικασίες. Ενώ είχε δοθεί ο χρόνος να λήξει το ζήτημα ομαλότατα και υπήρχε ένα διάστημα 7 μηνών να ασχοληθεί η επιτροπή που είχε συσταθεί ώστε να μας φέρει συγκεκριμένη πρόταση για να αποφασίσουμε και πάλι τελευταία στιγμή ψάχναμε τις διαθήκες, τις παραχωρήσεις τα συμβόλαια, τελευταία στιγμή παρουσιάστηκε και η έκθεση της νομικής συμβούλου του δήμο ενώ ένα παραχωρητήριο δεν βρέθηκε ποτέ. Σίγουρα θα υπάρξει νομικό πρόβλημα γιατί υπάρχει αδιάθετο κομμάτι και αντιδικία μεταξύ των ιδιοκτητών», επεσήμανε ο Γιάννης Αποστόλου.

«Όπως και στο άλλο θέμα έτσι και γι΄ αυτό δεν υπήρχε συγκεκριμένη εισήγηση. Οι σύμβουλοι ταλαιπωρήθηκαν, συζητούσαμε το θέμα για περισσότερες από τρείς ώρες και αυτό με ευθύνη της δημοτικής αρχής που αν και το ζήτημα χρόνιζε δεν βρήκε τη λύση. Στο θέμα εμπλέκονται και δημότες με ιδιοκτησιακά συμφέροντα στο συγκεκριμένο ακίνητο και η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να μη αδικηθεί κανείς», είπε η Γιώτα Πούλου και συμπλήρωσε: «Αναγνωρίζουμε το ρόλο της Αντικαρκινικής και το μεγάλο έργο που προφέρει αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αισθανθεί αδικημένος κάποιος δημότης. Κατά συνέπεια ψηφήσαμε πολιτικά την παραχώρηση αλλά επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν ασάφειες νομικές ως προς την διαθήκη αλλά και τεχνικές τοποθετηθήκαμε με λευκή ψήφο.

Ο Πέτρος Αρκουμάνης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Πάντα είμαστε υπέρ στο να δίνονται σε συλλόγους κτήρια που έχει ο δήμος με τη προϋπόθεση ότι είναι ξεκάθαρη η κατάστασή τους. Από την στιγμή που η δημοτική αρχή μας διαβεβαιώνει γι αυτό εκφράσαμε την άποψη ότι το ακίνητο πρέπει να παραχωρηθεί».

Τέλος την ικανοποίησή για το αποτέλεσμα εξέφρασε η πρόεδρος του Παραρτήματος Λιβαδειάς Στέλλα Ταπανλή η οποία ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.