Ψυχραιμία… δεν θέλει κανείς την κατάρρευση του νοσοκομείου Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Είναι βέβαιο οτι τις επόμενες εβδομάδες ο κορονοιός θα φτάσει και στη Βοιωτία καθώς κανένα συντεταγμένο μέτρο πρόληψης δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Αποτελεί ιό ιδιαίτερα μεταδοτικό, ήπιας μορφής που πλήττει κυρίως τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους.

Το μεγάλο στοίχημα των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο όπως αποδεικνύεται είναι ο περιορισμός της διασποράς του ιού για να μην καταρρεύσουν τα συστήματα υγείας τους.

Αυτός είναι και ο βραχνάς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το πετσοκομμένο, και διαλυμένο ΕΣΥ να αντέξει στην πίεση του κορονοιού, να παραμείνει όρθιο παρέχοντας τις υπηρεσίες υγείας σε όλα τα περιστατικά και να μην αποτελέσει εστία μετάδοσης του ιού σε ενδεχόμενη έξαρσή του.

Για παράδειγμα…

Τι θα μπορούσε να “διαλύσει” το νοσοκομείο της Λιβαδειάς στην παρούσα, πρώιμη φάση εξέλιξης του ιού στην Ελλάδα και σε μία περιοχή που δεν έχει διαπιστωθεί ούτε καν ύποπτο κρούσμα.

Ακούσαμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο STAR κεντρικής Ελλάδας, τη δήλωση της εκπροσώπου επικοινωνίας της χορωδίας που ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη, η οποία μπροστά στην αγωνία της να κάμψει την ανησυχία αν όχι τον πανικό που έχει προκαλέσει ο κορονοιός σε ορισμένους πολίτες, να θέτει το σύνολο των συμμετεχόντων σε αυτή, στη διάθεση των υγειονομικών αρχών, προκειμένου να εξεταστούν και να διαπιστωθεί οτι δεν είναι φορείς του ιού.

Φανταστείτε…

80 άτομα, την ίδια σχεδόν στιγμή, στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου Λιβαδειάς να ζητούν την εξέτασή τους για τον κορονοιό.

Ένα κομμάτι του συστήματος υγείας, το νοσοκομείο της Λιβαδειάς θα κατέρρεε.

Δεν το θέλει κανείς τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει κρούσμα και το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχή μας εξυπηρετεί τις ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας σε τρεις νομούς.

Ψυχραιμία λοιπόν