Η μαφία χαλκού καλά κρατεί. Νέες κλοπές στη Θήβα

Κοινοποίηση στα Social Media

Η αγανάκτηση είναι λίγο για να εκφράσει κανείς αυτό που βιώνουν καθημερινά οι αγρότες της Βοιωτίας με τις συνεχιζόμενες κλοπές μετασχηματιστών.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης συγκεκριμένα και μία ημέρα μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ στη Λιβαδειά Δημήτρη Τζίμητρα όπου και ανακοίνωσε το νέο μέτρο που προτίθεται να λάβει η υπηρεσία προκειμένου να εξαλείψει το φαινόμενο, άγνωστοι δράστες ρήμαξαν τρεις μετασχηματιστές στο Νεοχωράκι της Θήβας.

Τη νέα κλοπή έφερε στο φως το STAR κεντρικής Ελλάδας ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζεται στην άποψη των αγροτών για την αποτελεσματικότητα του μέτρου που ανακοινώθηκε.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του αγροτικού συλλόγου της Θήβας ο κος Σικαράς υποστήριξε οτι αν ο ΔΕΔΔΗΕ κολλήσει τα καπάκια και τους μετασχηματιστές στο ικρίωμα όπου και τοποθετούνται τότε η μαφία του χαλκού αν και εφόσον δεν καταφέρει να τον ρίξει θα κάνει ζημιά στους πίνακες και στα υποβρύχια των γεωτρήσεων των αγροτών.

Τι σημαίνει αυτό;

Οτι το κόστος της ζημιάς που θα προκληθεί θα βαρύνει αποκλειστικά τους αγρότες ιδιοκτήτες της γεώτρησης και όχι το ΔΕΔΔΗΕ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ οφείλει να αντικαταστήσει μόνο τους μετασχηματιστές. Αν αυτοί παραμένουν στις θέσεις τους και το μέτρο παρουσιαστεί αποτελεσματικό για την υπηρεσία, τότε το “μανίκι” θα το φορέσουν οι αγρότες.

Δείτε το σχετικό βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού: