Ορκίστηκαν ο Δήμαρχος Γ. Ντασιώτης, το Δημοτικό και τα Τοπικά Συμβούλια

Βαρύτατο χρέος χαρακτήρισε ο εκ νέου Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης την τρίτη κατά σειρά εντολή των πολιτών και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή για τη διοίκηση του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων κατά την διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του ιδίου και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας των βουλευτών, αιρετών και πλήθους δημοτών που είχαν κατακλύσει την κεντρική πλατεία.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ Γεώργιος οι βουλευτές του νομού Ανδρέας Κουτσούμπας, Γιώτα Πούλου και Γιώργος Μουλκιώτης και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.
Ο Γιώργος Ντασιώτης ήταν ενωτικός στην ομιλία του καλώντας το σύνολο των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου να συνδράμουν με συνεργασία μακριά από προσωπικές στρατηγικές ανταποκρινόμενοι στην εντολή των πολιτών.
Ο Γ. Ντασιώτης περιέγραψε το δύσκολο περιβάλλον που διέπει την αυτοδιοίκηση σήμερα αλλά και το γενικότερο με την έντονη κρίση σε οικονομικό, θεσμικό αλλά κυρίως κοινωνικό επίπεδο που επηρεάζει όλους τους πολίτες, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της πενταετούς θητείας που έκλεισε και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της νέας περιόδου ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους δημότες για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό του και στο συνδυασμό του.
«Οι δημότες ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους με μία ισχυρή εντολή διατυπώνοντας ηχηρά το αίτημα για μία νέα δημοτική θητεία με ήθος, εντιμότητα, διαφάνεια, ταπεινότητα, χρηστή διαχείριση, αποτελεσματικότητα και αξιοκρατία. Η λαϊκή επιθυμία δεν ερμηνεύεται ανάλογα με το πόσο μας βολεύει ή όχι το αποτέλεσμα των εκλογών. Είναι καθήκον και ευθύνη όλων μας να υπηρετούμε τη λαϊκή εντολή από όποια θέση επέλεξε να μας κατατάξει ο λαός. Προσωπικά είμαι αποφασισμένος να τιμήσω την καθαρή εντολή και να μην ανεχτώ κρούσματα και συμπεριφορές που αποκλίνουν από τις παραπάνω αρχές τις οποίες με προσήλωση υπηρέτησα και υπηρετώ».
Καταλήγοντας ο κ. Ντασιώτης υπογράμμισε: «Θα είμαι ευτυχής αν στο τέλος αυτής της δύσκολης θητείας που μου εμπιστευτήκατε μπορώ να σταθώ απέναντι σας και να σας πω: αγαπητοί μου συνδημότες έκανα για τον τόπο μας λιγότερα από όσα ήθελα περισσότερα όμως από όσα μπορούσα. Αυτό είχε πει και επαναλαμβάνω σήμερα για την τετραετία που έρχεται»