Αφιέρωμα από Μορφωτικό Σ. Λιβαδειάς σε Κ. Γαζή, Λ. Νάκου, Α. Λιανό, Ε. Δάλκα και Γ. Δημητριάδη

Κοινοποίηση στα Social Media

livadeiaΟ Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαδείας τα πλαίσια της προσπάθειάς του να διαδώσει, αναδείξει και προβάλλει τους διακεκριμένους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας και το έργο τους, αλλά και να ενδυναμώσει τους πνευματικούς και πολιτιστικούς ιμάντες, που συνδέουν τη μια εποχή με την άλλη και καταδεικνύουν την πολιτιστική και πνευματική συνέχεια της πόλης, πραγματοποιεί μια σειρά φιλολογικά μνημόσυνα αφιερωμένα σε κορυφαίους δημιουργούς της Λιβαδειάς.

Το πρώτο, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου (Στέγη Σ. Σταθά), είναι αφιερωμένο στο συγγραφέα Κώστα Γαζή. Για το πνευματικό έργο και την προσφορά του θα μιλήσει ο συμπολίτης μας Πρωτοπρεσβύτερος – λαογράφος Λουκάς Κορογιάννος.

Ακολούθως, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, ο φιλόλογος κ. Δημήτρης Καραμάνης θα αναλύσει την πνευματική προσφορά της Λιλίκας Νάκου, ο φιλόλογος – συγγραφέας κ. Γιάννης Κωτσαδάμ θα μιλήσει για τον Απόστολο Λιανό και ο δικηγόρος – συγγραφέας κ. Αριστείδης Ρούσσαρης θα μιλήσει για τον Ευθύμιο Δάλκα.

Από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 έως και τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 και κατά τις ώρες 6-8 μ.μ. θα λειτουργεί Έκθεση Πινάκων και Αφισών του γνωστού αειμνήστου συμπολίτη μας Γιάννη Δημητριάδη. Η έκθεση περιλαμβάνει αφίσες από έργα που παρουσιάστηκαν στους κινηματογράφους της Λιβαδειάς.