Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19, 20 και 21 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στην πανέμορφη περιοχή της “Κρύας“ στη Λιβαδειά, που διοργάνωσε ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, την Alter Bike Tours και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ).

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 230 ποδηλάτες από 48 σωματεία όλης της χώρας, σε όλες τις κατηγορίες (παίδες – κορασίδες, έφηβοι – νεάνιδες , άνδρες – γυναίκες  και masters)οι οποίοι έδωσαν δυνατές μονομαχίες προσφέροντας πλούσιο θέαμα, σε μια όμορφη και πολύ δύσκολη διαδρομή, με εκκίνηση και τερματισμό την περιοχή των πηγών της “Ερκυνας”.

Την Παρασκευή, 19/7, διεξήχθη το αγώνισμα του “Team Relay” (XCR – Σκυταλοδρομία), το Σάββατο, 20/7, του “ Cross Country” (XCO – Αντοχής) και την Κυριακή, 21/7, το  “Eliminator”.

Τους αγώνες παρακολούθησαν πλήθος φίλων του ποδηλάτου, τόσο από εκδρομείς όσο και από δημότες της πόλης μας, στο χώρο των πηγών, όσο και στο βουνό όπου είχε χαραχθεί μια ομολογουμένως τέλεια διαδρομή.

Μεγάλος «πρωταγωνιστής» του τριημέρου ήταν ο Περικλής Ηλίας ο οποίος επικράτησε τόσο στο “Cross Country”, όσο και στο “Eliminator”.

Η Αλεξάνδρα Αδάμ του West Coast ήταν η νικήτρια στις γυναίκες στο αγώνισμα του “Eliminator” και η Κατερίνα Ελευθεριάδου (Βέλος) στο “Cross Country”.

Οι “Μαχητές” Πεύκων ήταν οι μεγάλοι νικητές στο “Team Relay”.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο παρακάτω λινκ.

http://hellenic-cycling.gr

Ο Δήμος Λεβαδέων θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν για την άρτια διοργάνωση και πραγματοποίηση των Αγώνων και συγκεκριμένα,

Την Ομοσπονδία Ορεινής Ποδηλασίας (ΕΟΠ) που επέλεξε την πόλη μας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας, την  εταιρία “Alter Bike Tours”, πού οργάνωσε και υλοποίησε άψογα τον αγώνα, τον Μιχαήλ Κωνσταντίνο για την χάραξη μιας τέλειας διαδρομής στο βουνό, τον Ιωάννη Περγαντά, τον Ιατρό του αγώνα, για την πολύτιμη προσφορά του και τις τρεις ημέρες, τον ΑΚΟΛ και ιδιαίτερα τον Χρήστο Πολατσίδη για την μοναδική προσφορά του, τους εργαζόμενους του Δήμου για την βοήθεια τους πριν και κατά την διάρκεια των αγώνων, το Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Λιβαδειάς για την “κάλυψη” του αγώνα, το ΕΚΑΒ για την καθημερινή του παρουσία και επέμβαση του στον αγώνα,  όλους τους χορηγούς και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία  ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος.