Κρίσιμη η Γενική Συνέλευση στο μπλόκο του Ορχομενού. Φεύγουν οι αγρότες;

Κοινοποίηση στα Social Media

kin2Τίποτα χειροπιαστό για τους αγρότες και στη νεότερη συνάντηση του Βαγγέλη Μπούτα με τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο υπουργός οικονομικών είπε ότι το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τη δυνατότητα θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος «με 40 χρόνια δουλειάς», σημείωσε ότι συγκροτήθηκε επιτροπή που εξετάζει την εφαρμογή της κάρτας αγρότη στην προμήθεια πετρελαίου των αγροτών, προσθέτοντας ότι οι δαπάνες αυτές θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα από το 2014, με βάση το νέο λογιστικό σύστημα φορολόγησης των αγροτών με τη χρήση βιβλίων.

Τίποτα νεότερο τίποτα ουσιαστικό για να μπορέσουν οι αγρότες με αισιοδοξία να μπουν στη νέα  καλλιεργητική περίοδο.

Ο Βαγγέλης Μπούτας μίλησε για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και παράλληλα και αναμονή μέχρι την περίοδο που τα οικονομικά της χώρας θα είναι ικανά ώστε να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των αγροτών για επιβίωση.

Την την ίδια ώρα, αγρότες του  Πανελλαδικού Συντονιστικού, αποχωρούν σταδιακά από τα μπλόκα , καθώς αντιλήφθηκαν ή πείστηκαν ή δεν ξέρουμε τι άλλο, πως ο αγώνας τους αυτή την περίοδο είναι μάταιος.

Οι αγρότες έχασαν μία χρυσή ευκαιρία να κινητοποιήσουν το σύνολο της κοινωνίας και μαζί να ανατρέψουν αυτή την πολιτική που το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας καλούνται να το ρυθμίσουν οι μικροί και μεσαίοι.

Κρίσιμη κατά τα άλλα είναι οι αυριανή Γενική Συνέλευση του μπλόκου στον Ορχομενό που θα πάρει οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του αγώνα τους.