Αυτοψία Κουτσούμπα στις πληγείσες περιοχές

Κοινοποίηση στα Social Media

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Βοιωτίας πραγματοποίησε ο νέος βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας.

Συνοδευόμενος από στελέχη του πολιτικού του γραφείου ο κος Κουτσούμπας επισκέφθηκε τα Βάγια, την Αλίαρτο και το Νεοχωράκι όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και αγρότες της περιοχής.

Ο βουλευτής της ΝΔ έχει ήδη επικοινωνήσει όπως ενημέρωσε τους πληγέντες αγρότες με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών για την έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ανάφερε τα εξής:

“Σοβαρά προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στον νομό μας.

Το φαινόμενο (βροχή, αέρας, χαλάζι) είχε σύντομη διάρκεια, αλλά ήταν πρωτοφανούς έντασης. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκα δίπλα στις πληγείσες περιοχές (από Αλίαρτο μέχρι Νεοχωράκι) για να έχω προσωπική άποψη της κατάστασης.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστη η έκταση των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες αλλά σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για ολική καταστροφή.

Ταυτόχρονα ο ΕΛΓΑ κάνει την πρώτη εκτίμηση της καταστροφής ενώ ενημέρωσα προσωπικά τον Υπουργό και τον Υφυπουργό της πραγματικότητας και αιτήθηκα για την αναγκαιότητα της άμεσης αρωγής της πολιτείας.

Επειδή ταυτόχρονα σε άλλο σημείο της χώρας μας θρηνούμε θύματα εκφράζω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες τους . 
Αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα για περισσότερα λόγια αλλά για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων. Σε αυτό πρέπει να συμβάλουν όλοι ακόμη και οι πληγέντες κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες (δηλώσεις καταστροφών) για να προχωρήσουν οι έλεγχοι”.