“Φουλ” οι μηχανές στον Ορχομενό για το φετινό Καρναβάλι (φωτό).

Κοινοποίηση στα Social Media

karn8Με 11 άρματα συνολικά φέτος, ο πολιτιστικός και παραδοσιακός σύλλογος Ορχομενού, υπόσχεται απίστευτες στιγμές διασκέδασης και κεφιού στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και κυρίως στην κορύφωσή τους την Κυριακή της Αποκριάς.

Τα συνεργεία κατασκευών δουλεύουν πυρετωδώς για την ολοκλήρωση των εργασιών με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη και τους χιλιάδες επισκέπτες της.

Τα περισσότερα άρματα είναι ήδη έτοιμα  και βαρύτητα δίνεται αυτόν τον καιρό στον Βασιλιά Καρνάβαλο που αποτελεί όπως κάθε χρόνο την μεγάλη έκπληξη του Καρναβαλιού.

Σίγουρα θα δούμε τα άρματα που είναι συνδεδεμένα με την ιστορία του Ορχομενού όπως οι τρεις Χάριτες, ο Φρίξος η Έλλη και το χρυσόμαλλο Δέρας.

Ξεχωριστεί στιγμή αποτελεί κάθε χρόνο το κάψιμο του Καρνάβαλου στο προαύλιο της Παναγίας της Σκριπούς, με το παραδοσιακό αεροπλανάκι να ξεκινά από το λόφο της Δραγατσούλας, ακριβώς πάνω από το αρχαίο ωδείο του Ορχομενού και να  καταλήγει στον Βασιλιά Καρνάβαλο για να τον πυρπολήσει.

Τα μέλη του συλλόγου με μεράκι παλεύουν παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και περιμένουν όλο τον κόσμο και κυρίως τους νέους και τους κατοίκους όλου του Ορχομενού να δώσουν το παρών στην παρέλαση των αρμάτων.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διάθεση των στολών από τον πολιτιστικό και παραδοσιακό σύλλογο για να στελεχωθούν τα γκρούπ που θα παρελάσουν την Κυριακή της Αποκριάς, με τη διαβεβαίωση οτι όποιος θέλει να δοκιμάσει αυτή τη μοναδική στιγμή, δεν θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς οι τιμές είναι αρκετά προσιτές για όλους.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρόγραμμα των Καρναβαλικών εκδηλώσεων του Ορχομενού.

karn7karn6karn5karn4karn3karn2karn1