Συνάντηση Θεόδωρου Δημόπουλου και Φάνη Σπανού

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην πρώτη φάση των ώριμων έργων για χρηματοδότηση του Προγράμματος «Ηλέκτρα», που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας επίτευξης του εθνικού ενδεικτικού στόχου ενεργειακής απόδοσης, (ν. 4342/2015, Οδηγία 2012/27/Ε.Ε.) προεντάχθηκαν και έργα που αφορούν τα Παραρτήματα Ατόμων με Αναπηρία Φθιώτιδας (πρώην Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Φθιώτιδας στο Δομοκό) και Ατόμων με Αναπηρία Εύβοιας (πρώην Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευβοίας στο Βαθύ Αυλίδας), αρμοδιότητας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το αντικείμενο της σημερινής συναντήσεως εργασίας ανάμεσα στον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, κ. Φάνη Σπανό και τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, κ. Θεόδωρο Δημόπουλο, σε συνέχεια της αγαστής συνεργασίας των δύο φορέων, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που συνυπογράφηκε το Φεβρουάριο του 2018.

Βασικός σκοπός του προγράμματος «Ηλέκτρα» είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος που ανήκει στην ιδιοκτησία των φορέων του δημοσίου και η εφαρμογή αποδοτικών μέτρων ώστε να μετατραπούν σε αποδοτικά κτίρια από πλευράς πόρων και φιλικά προς το περιβάλλον με ταυτόχρονα αυξημένη κοινωνική και οικονομική αξία. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος όπως αυτός ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό, θα είναι περίπου 500 εκ. ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος των δύο έργων των Παραρτημάτων του περιφερειακού οργανισμού της Στερεάς Ελλάδας, είναι 2,4 εκατ. ευρώ (1,5 εκατ. ευρώ για το Παράρτημα ΑμεΑ Ευβοίας και 900.000 ευρώ για το Παράρτημα ΑμεΑ Φθιώτιδας), τα οποία είναι μεταξύ εκείνων που θα αποτελέσουν την πρώτη μαγιά για τη συνέχιση του προγράμματος. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη υλοποιηθεί μέρος της προετοιμασίας για την υποβολή πρότασης για ένταξη αντίστοιχου έργου, προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ που αφορά το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας στη Λαμία, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020, με τα δύο μέρη να έχουν ήδη εγκρίνει το προβλεπόμενο σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης.