Η ετήσια εκδήλωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

omos1Παρουσία των μελών της, πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας πραγματοποίησε στο Rodon Palace στη Λιβαδειά με επιτυχία για άλλη μια φορά την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για το νέο έτος.
Η πρόεδρος Άντζελα Πανταζή καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και αναφέρθηκε στη δράση της Ομοσπονδίας ενώ χαιρετισμό απεύθυναν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Λιβαδειάς Δημήτρης Καλιαντάσης και ο δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης.
Εντυπωσίασε το χορευτικό τμήμα του συλλόγου της Δαύλειας

Η ομιλία της κ. Πανταζή:

Πανοσιολογιότατε, Κύριε Περιφερειάρχα, Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες Κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ,Κύριοι Δήμαρχοι

αντιδήμαρχοι, Κύριε πρόεδρε του δημοτικού Συμβουλίου, Κύριε πρόεδρε του Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων

αγαπητά μας μέλη, φίλες και φίλοι της Ομοσπονδίας μας. Εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας.

Σας καλωσορίζουμε σήμερα στο καθιερωμένο ραντεβού μας για τη κοπή της βασιλόπιτας, και πως τα καταφέρνουμε κάθε χρόνο έτσι ώστε να έχει και άρωμα αποκριάς.

omos2Φίλοι μου καλωσορίσατε, φίλοι μου αγαπημένοι από καιρό χαρούμενοι και καλοκαρδισμένοι. Μ αυτό το τετράστιχο  καλωσορίζουμε στον τόπο μας  τους φίλους μας τις αποκριές. Το δεύτερο δίστιχο, δυστυχώς, αφορά άλλες εποχές. Όμως γιαυτό είμαστε εδώ σ΄ ένα  ραντεβού που πράγματι το έχουμε ανάγκη για να σμίξουμε, να ιδωθούμε και ν ανταλλάξουμε ευχές, ευχές για καλή χρονιά που τόσο τις έχουμε ανάγκη στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, μια ευκαιρία να προβληματιστούμε και να πάρουμε θετική ενέργεια για ν αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας.

Αλήθεια πως περάσατε τις γιορτές: ίσως δεν ήταν πλούσιες όπως άλλοτε, δεν είχαν τη χρυσόσκονη της ψεύτικης ευημερίας αλλά πιστεύω ότι ήταν πιο ανθρώπινες, πιο ουσιαστικές γιατί εντέλει η κρίση παρά τις αδικίες που έφερε λειτούργησε θετικά για να μας συνεφέρει.

Μια κρίση που ήταν αποτέλεσμα της αντιπνευματικής εποχής που ζήσαμε, μιας εποχής όπου ξεπουλήσαμε τις αξίες μας αποκτώντας πλούτο χωρίς μόχθο, γνώση χωρίς χαρακτήρα, εμπόριο χωρίς ηθική, επιστήμη χωρίς ανθρωπιά, πολιτική χωρίς αρχές. Στραβά αρμενίζαμε αγαπητές μου. Ξεπουλήσαμε τις αξίες μας και χάσαμε και τα λεφτά μας.

Μια κρίση όμως που έφερε πάλι στο προσκήνιο την Ελληνική ανθρωπιά με το κύμα αλληλεγγύης που ξεχύθηκε στην ελληνική κοινωνία, μια ανθρωπιά που δεν πρέπει να εκφράζεται μόνο υλικά αλλά και ηθικά γιατί πολλοί άνθρωποι σήμερα έχουν περισσότερη ανάγκη παρά ποτέ από ηθική και ψυχολογική στήριξη. Πράγματι ακούσαμε τη φωνή του ανθρώπου που φωνάζει όπως γράφει ο Καζαντζάκης στην αναφορά στον Γκρέκο και δυστυχώς σήμερα είναι πολλές αυτές οι φωνές αλλά ευτυχώς όλες βρήκαν ανταπόκριση. Με ενωμένα τα χέρια και τις καρδιές μας παραμερίζοντας το ΕΓΩ μας με ελπίδα [αλίμονο αν λείψει κι αυτή] ας προσπαθήσουμε να διώξουμε τη μοναξιά και την αποξένωση και ν’ ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία για να μπορέσουμε να βγούμε απ΄τη διπλή χρεωκοπία [υλική και ηθική] κι από την αθέατη πλευρά του φεγγαριού στο φως.

Όλα αυτά όμως δεν γίνονται αυτόματα. Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης, στροφή στα έσω μας, αυτογνωσία, υπομονή, προσπάθεια, ηρεμία να δεχόμαστε αυτά που δεν μπορούν ν΄ αλλάξουν και θάρρος να αγωνιζόμαστε γι’ αυτά που μπορούν ν’ αλλάξουν και τέλος, σοφία να μπορούμε να ξεχωρίσουμε αυτά τα δυο.

omos3Σήμερα μέσα σ’ αυτή την αίθουσα πραγματώνεται ο πρώτος σκοπός της Ομοσπονδίας μας που είναι η δημιουργία φιλικών δεσμών ανάμεσα στις γυναίκες του νομού μας. είναι μαζί μας οι γυναίκες των συλλόγων μας από τη Θίσβη, τα Χώστια, την Ξηρονομή, την Ελλοπία ,το Νεοχώρι, το Λεοντάρι, τη Δαύλεια, τον Ορχομενό, το Λούτσι, ,το Σχηματάρι, την Αράχοβα ,τον Άγιο Δημήτριο ,την Αλίαρτο ,την Ασωπία ,την Άσκρη την Καλλιθέα, το Ζαγαρά, τον αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο γυναικών Λιβαδειάς, την Εστία Μητέρας, τις γυναίκες της Λιβαδειάς]σας καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά].Πολιτιστικά κύτταρα οι σύλλογοι μας που είτε λίγο προσφέρουν η πολύ δεν παύει να είναι πολύτιμο. Γυναίκες που αγωνίζονται εθελοντικά για το καλό του τόπου τους και μέσα στην κρίση μαζί με τις άλλες ποικίλες δραστηριότητες τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να υπηρετήσουν τον ΆΝΘΡΩΠΟ! πραγματικές αδελφές του ελέους μέσα στον τόπο τους και μετά ευρύτερα. Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών και δεκάδες δέματα με ρουχισμό  προωθήσαμε με τη βοήθειά τους σε ιδρύματα του νομού μας της Θήβας και Λιβαδειάς καθώς και σε μεμονωμένες οικογένειες .Αποδείξαμε ότι

ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Θέλω να τις ευχαριστήσω απ’ την καρδιά μου γι αυτή  την έκρηξη αλληλεγγύης η οποία και συνεχίζεται.

Και τώρα σαν άλλες εργάτριες θα συλλέξουν το πλούσιο μέλι της παράδοσής μας στα πλαίσια ενός προγράμματος που ξεκίνησε το νέο  Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας καταγραφής της λαϊκής παράδοσης μας σε τοπικό επίπεδο γιατί πιστεύουμε ότι:

 Λαοί που δεν ξεχνούν την ιστορία τους και στηρίζονται στην παράδοσή τους δεν χάνονται και όποιος γνωρίζει τις ρίζες του έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει  κάτι αυθεντικό !

Εδώ θα ζητήσουμε και τη βοήθεια των φορέων ,τη βοήθεια σας για να μπορέσουμε να εκδώσουμε το υλικό σε βιβλίο.

omos4 Πριν σας παρουσιάσω το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας για την πολύτιμη βοήθεια τους. Και ξεκινώ με τον Κύριο Κώστα Μπακομήτρο που μεσολαβεί κάθε χρόνο για τη μετακίνηση των μελλών μας, το Κύριο Κοτζάκαρη  διευθυντή της  Σωληνουργίας  Κορίνθου, τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Θηβών κύριο Παπαχαράλαμπρο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κύριο Αγνιάδη που κάθε χρόνο μας προσφέρει τη πίτα, τους χορηγούς επικοινωνίας STAR Λαμίας, Βοιωτική ΩΡΑ,το Διάβημα του Κύριου Μπαρδώσα, τoν δημοσιογράφο Κύριο ΡΌΔΗ ΜΕ ΤΗΝ εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ και το blog οrchomenos press και όσους καθοιονδήποτε τρόπο βοηθούν το έργο μας και τέλος, τα καταστήματα της πόλης μας που μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο με τα δώρα τους θα μας δώσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την τύχη μας και να πάρουμε χαρά. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Θα ήθελα να σας παρουσιάσω το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2012.

Η κυρία Ελένη Σφουντούρη από το σύλλογο Αγίου Δημητρίου

Η κυρία Άννα Χαρέμη από το σύλλογο γυναικών Σχηματαρίου

Η κυρία Βάσω Κωτούλα από το σύλλογο γυναικών Δαυλείας

Η κυρία Ιφιγένεια Παπαθεοδώρου από το σύλλογο γυναικών Ελλοπίας

Η κυρία Δήμητρα Τσουρέλη –Κακοσαίου από το σύλλογο γυναικών Νεοχωρίου

Η κυρία Ζωή Μειδάνη από το σύλλογο γυναικών Θίσβης

Όλες αγωνιζόμαστε εθελοντικά όπως και όλα τα Δ.Σ. των συλλόγων μας για να μπορέσουμε να πραγματώσουμε τους σκοπούς  της ομοσπονδίας μας που τους ξέρετε και δεν τους απαριθμώ για να μη σας κουράσω αλλά συμπυκνώνονται μέσα σε μία φράση :

Αναβάθμιση της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα

και κατ επέκταση αναβάθμιση της κοινωνία μας.

Φίλες μας σαν γυναίκες και στυλοβάτες της οικογένειας ας αντλήσουμε δύναμη και κουράγιο για να  στηρίξουμε τώρα

σ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε σαν έθνος  τις οικογένειες μας, το σύζυγο, τα άνεργα παιδιά μας.

Οδηγός μας η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία η προστάτιδα της ομοσπονδίας μας που γιορτάσαμε τη μνήμη της πριν λίγες μέρες .Ας έχουμε την ευλογία της.

Ας προσπαθήσουμε να μη χάσουμε την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό μας μέσα στη βία και την αδικία που γέννησε η κρίση.

Κι αν δεν μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας όπως θέλουμε τουλάχιστον να μη την εξευτελίσουμε όπως γράφει κάπου  ο ΚΑΒΑΦΗΣ.

Στροφή λοιπόν στον πολιτισμό μας ,στην παράδοσή μας ,στις διαχρονικές αξίες μας.

ΑΞΙΕΣ

Μέγα  εργαλείο και μεγάλη η ανάγκη  να τις ξυπνήσουμε από το λήθαργο που τις είχαμε καταδικάσει. Να κάνουμε τα παιδιά μας να πιστέψουν σ¨ αυτές ,να πιστέψουν σ¨ αυτό που λέει στη τηλεόραση το κοριτσάκι με το κίτρινο φόρεμα ότι:

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή ,δεν είναι πράγματα!

Τότε θα έχουμε ελπίδα ότι κάτι θ αλλάξει. Πετώντας στον Καιάδα της λήθης όλα αυτά που μας έφεραν μέχρις εδώ κι έχοντας τις αξίες ως πυξίδα προσανατολισμού και φώτα πορείας ,σκεπάζοντας τις οικογένειες μας με θετική ενέργεια ,ας ευχηθούμε η νέα χρονιά να ναι γεμάτη ΥΓΕΙΑ,ΥΠΟΜΟΝΗ, και πάνω απ΄ όλα ΑΓΑΠΗ για τον συνάνθρωπο μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ