Τι λέει το ΚΚΕ για την επίσκεψη Τσίπρα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την «αντιπαράθεση» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ περί 7ήμερης εργασίας, επισημαίνουμε τα εξής:

1. Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Βοιωτίας, με έδρα τη Θήβα και αρμοδιότητα ελέγχου σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας με εκατοντάδες εργοστάσια, διαθέτει μόλις έξι (6) επιθεωρητές. Το τμήμα προήλθε από συνένωση δύο Τμημάτων που λειτουργούσαν πριν μερικά χρόνια.

2. Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ίδιου του Σώματος, το 2017 ήταν πανελλαδικά έτος «ρεκόρ» ως προς την αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων», των θέσεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης και της εργασίας ανηλίκων, ενώ μειώθηκαν κι άλλο οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στην Εργασία.

3. Ως προς την περιβόητη 7ήμερη εργασία, ενημερώνουμε τους εκπροσώπους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι στην περιοχή μας λειτουργούν ήδη δεκάδες εργοστάσια με το συγκεκριμένο καθεστώς – ακόμη και με δωδεκάωρη καθημερινή εργασία -, είτε νόμιμα, είτε παράνομα. Ας μην παριστάνουν άλλο τις Μαρίες Αντουανέτες.

Η διαχείριση της εργασιακής ζούγκλας υπέρ των εργαζομένων δεν προσφέρεται για κοκορομαχίες στα πάνελ και τα πληκτρολόγια. Η στήριξη του ΚΚΕ, του μοναδικού κόμματος που στηρίζει με κάθε μέσο την οργάνωση των εργατών και την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους.