Μεγάλη τουριστική επένδυση στον Ορχομενό πήρε την έγκριση από τον ΕΟΤ.

Κοινοποίηση στα Social Media

Στον Όρμο Σκροπονερίου της Τ.Κ Κοκκίνου του Δήμου Ορχομενού  θα υλοποιηθεί ένα από τα έξι μεγάλα τουριστικά επενδυτικά σχέδια, τα οποία έχουν ήδη ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο αδειοδότησής τους από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του ΕΟΤ, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού κας  Όλγας Κεφαλογιάννη.   Πρόκειται για    τη   δημιουργία ενός πρότυπου ολοκληρωμένου παραθεριστικού Θέρετρου,  το οποίο έχει ξεκινήσει από το 2007 (με τη αρωγή του πρώην Δήμου Ακραιφνίας)  και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο χώρο του Τουρισμού από την εταιρεία SCORPIO BAY RESORT σε συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους Hotel Operators, την εταιρεία OBEROI HOTELS & RESORTS.

 

Για τον Δήμο μας η υλοποίηση αυτής της τουριστικής  επένδυσης δεν αποτελεί μόνο μια μεγάλη ανάσα στο πρόβλημα της ανεργίας αλλά και ένα  τεράστιο αναπτυξιακό βήμα για όλη τη  περιοχή  συμπληρώνοντας επάξια τον Αναπτυξιακό άξονα  του Δήμου μας  :

 

Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού –  Κάστρο του Γλά – Σπηλιά Ηρακλή , Καταβόθρα –Ιερά Μονή Πελαγία –  Όρμος Σκροπονερίου  

 

Διαχειριστής του Έργου είναι η εταιρεία Aristo Developers Α.Ε., μέλος επίσης του Ομίλου Εταιρειών Dolphin Capital Investors, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη τουριστικών παραθεριστικών θέρετρων, τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, κατασκευής, λειτουργικότητας και συστημάτων περιβαλλοντικής προστασίας και υπηρεσιών. Η τουριστική επένδυση προβλέπει τη δημιουργία ενός πρότυπου ολοκληρωμένου παραθεριστικού θέρετρου 40.400 τ.μ. και 680 κλινών που αναπτύσσεται σε έκταση 1.720 στρεμμάτων περίπου. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από το Κεντρικό Κτίριο (δωμάτια, υπηρεσίες , εστιατόρια κ.ά), τα ανεξάρτητα bungalows, το κτίριο spa, τα κτίρια βοηθητικών λειτουργιών και τα τουριστικά επιπλωμένα διαμερίσματα.

Το θέρετρο περιλαμβάνει επίσης λιμενική εγκατάσταση για την εξυπηρέτηση των παραθεριστών καθώς και τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό.

 

Οι αδειοδοτήσεις του έργου σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο  Τουρισμού αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013 .

Οrchomenos press