Ι. Σταθάς: Αιτία πολέμου το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς. Αυστηρό μήνυμα στο νέο δήμαρχο Λεβαδέων (video)

Ανέβασε «γκάζια» με το καλημέρα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς για το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων.

Αφορμή στάθηκε. κατά τα λεγόμενά του στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό, η προεκλογική δέσμευση του νέου δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα να κλείσει το ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς και να ανατεθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της περιοχής στον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ.

Δήλωση που προκάλεσε την οργή του Γιάννη Σταθά ο οποίος χαρακτήρισε αιτία πολέμου κάθε τέτοια σκέψη που θα επιβαρύνει τους δημότες του.

Κάλεσε, τους 22 της νέας αντιπολίτευσης στο Δήμο Λεβαδέων και το νέο αυτοδιοικητικό σχήμα του Ορχομενού, να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε ένα ζήτημα που λίγους μήνες πριν, τα δημοτικά συμβούλια της παρούσας θητείας αποφάσισαν την παραμονή τους στον ΦΟΔΣΑ ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ.

Ο Γιάννης Σταθάς απείλησε και με προσφυγή στη δικαιοσύνη  διεκδικώντας η επιβάρυνση που θα προκύψει για τους δημότες του Δήμου Δ-Α-Α από την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου,  να πληρώνετε από τους δημότες του Δήμου Λεβαδέων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του σταρ κεντρικής Ελλάδας: