ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ: Για τις ανυπόστατες και ψευδείς δημοσιεύσεις

Κοινοποίηση στα Social Media

Για fake news μιλάει και η ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ καθώς σε ανακοίνωση τύπου παρουσιάζει την πορεία των εξελίξεων γύρω από το καυτό ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων από τον μικρότερο φορέα που κατακτήθηκε από το Δήμο, μετά τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της παρούσας θητείας.

Δείτε τι αναφέρει:

Η ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ ΟΤΑ ενημερώνει τους δημότες, ότι η μάχη που δόθηκε και κερδήθηκε τα 4 χρόνια ήταν ακριβώς για να αποκτήσει η ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ:

1) την αυτοτέλειά της, ως φορέας διαχείρισης απορριμμάτων και

2) την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως προβλέπεται από τον Εθνικό σχεδιασμό.

Για αυτούς που επιμένουν να διασπείρουν ψεύδη, παρά τις διευκρινήσεις που επανειλημμένα έχουν δοθεί, αναρωτιόμαστε ποια άραγε συμφέροντα εξυπηρετούν.

Για μια ακόμη φορά απαντάμε ότι έχει προβλεφθεί στον Περιφερειακό Σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ), η δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) για την Β’ χρηματοδοτική περίοδο, δηλαδή το επόμενο ΕΣΠΑ (2021 – 2027) και ότι ο Δήμος Λεβαδέων έχει ήδη ζητήσει την πρόβλεψη χρηματοδότησης, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στις 12-12-2018 και έχει κοινοποιήσει το αίτημα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Επιπλέον σχετικά με την καθυστέρηση της έκδοσης της διαπιστωτικής πράξης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενημερώνουμε, ότι έχει σταλεί ερώτημα από την Αποκεντρωμένη στο Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται η απάντηση, για το αν απαιτείται στην περίπτωσή της ΔΕΠΟΔΑΛ AE η έκδοση ή μη της διαπιστωτικής πράξης.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία έχει διαμηνύσει οτι πολιτική απόφαση της παράταξής του είναι η κατάργηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού και η ένταξη του Δήμου στον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ με ότι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη του δημότη,