Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Λιβαδειά (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

apok1Ξεκίνησαν το Σάββατο στη Λιβαδειά από τον Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Γαϊτανάκι» οι αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Ανέτας ευχήθηκε σε όλους καλή Σαρακοστή και υποσχέθηκε για φέτος πολλές εκπλήξεις από το «Γαϊτανάκι» που στην δύσκολη σημερινή συγκυρία ανέλαβε για άλλη μια φορά να μοιράσει λίγες στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους.

Σήμερα στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς τα αντίστοιχα τμήματα των συλλόγων του Κυριακίου, της Αγίας Τριάδας, των Γυναικών του Αγίου Νικολάου Ζαγαρά, των Ποντίων «Ο Ευκλείδης», του Αγίου Δημητρίου, του Αθλητικού Συλλόγου Γυναικών και του ΑΚΟΛ.

Το επόμενο Σάββατο 9 Μαρτίου σχολικά Γαϊτανάκια θα χορέψουν στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς στις 11 το πρωί ενώ την Κυριακή 10 Μαρτίου θα γίνει το «άναμα της φωτιάς» στο Ζαγαρά απο το Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου θα γίνει το «άναμα της φωτιάς» στο συνοικισμό από το Σύλλογο Μικρασιατών ενώ το Σάββατο 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος αποκριάτικος χορός στο κέντρο Γιούλας στις 9 το βράδυ.

Τέλος την Κυριακή 17 Μαρτίου θα γίνει η παρέλαση των αρμάτων και των ομάδων στις 4 το απόγευμα ενώ τη Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου το πρωί θα πραγματοποιηθούν τα παραδοσιακά κούλουμα στο λόγο του Αϊ Λιά με σαρακοστιανά εδέσματα, άφθονο κρασί, πέταμα αετού, πολύ κέφι και χορό.

apok2

apok3

apok4

apok5