Αίτημα για ένταξη της Κωπαίδας στο πρόγραμμα De Minimis. Νέα σύσκεψη στην ΠΕΒ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/4/2019 στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Βοιωτίας , Φανής Παπαθωμά, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ με θέμα την κατάσταση στο Κωπαϊδικό πεδίο.

Συμμετείχαν ο Πρόερδος της Π.Ε.Δ., Δήμαρχος Ορχομενού ,Λουκάς Υπερήφανος, η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων ,Γιώργος Ντασιώτης και ο Δήμαρχος Λοκρών , Νίκος Λιόλιος όπως και ο Αντιδήμαρχος Λοκρών, Γιάννης Κούρος.

Είναι γνωστό ότι μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της Κωπαΐδας, μετά από εισήγηση μας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας με την υπ’ άριθμ. 306/14-01-2019 απόφασή του , κήρυξε σε κατάσταση έκτακης ανάγκης τους Δήμους Λεβαδέων, Ορχομενού και Αλιάρτου –Θεσπιέων .

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκτιμήθηκε ότι μπορεί να διεκδικηθεί η εφαρμογή του προγράμματος De Minimis (σχετικό αίτημα στάλθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο, Αρ. Πρωτ. οικ. 94669_427/24-04-2019)πέραν από τη διαμόρφωση του ποσού των αρδευτικών τελών για το έτος 2018, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ.

Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε οποιονδήποτε μηχανισμό που μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά για την προστασία των αγροτών.

Την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 , η Π. Ε. Βοιωτίας , θα επιχειρήσει με (8) διαμορφωτές γαιών (γκρέιντερ) σε όλο το οδικό δίκτυο του Κωπαϊδικού Πεδίου , ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τις ανοιξιάτικες καλλιέργειες.