Με επιτυχία ο 6ος Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία

Κοινοποίηση στα Social Media

Μία μοναδική εκδήλωση με έντονο νεανικό παλμό πραγματοποιήθηκε στη Λαμία την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 το απόγευμα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο απονομής βραβείων στους μαθητές που συμμετείχαν στον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας & με την υποστήριξη της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης συνδιοργάνωσαν και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία τον 6o Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα την επιχειρηματικότητα & την καινοτομία.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την περίοδο 2018 – 2019, 31 επιχειρηματικά σχέδια από όλη τη Στερεά κατατέθηκαν από τους μαθητές των Λυκείων και της Γ’ Γυμνασίου. Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας ένωσαν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια διασύνδεσης της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση και η πρότασή τους αυτή αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη θέρμη από τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς. Επίσημος προσκεκλημένος & κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης απονομής, ήταν ο διεθνούς κύρους brand strategist Peter Economides, ο οποίος με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκε την πρόσκληση των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας να παραστεί στη Λαμία και να μιλήσει στα νέα παιδιά.
“Εμένα με ενδιαφέρει ο καθένας να ανακαλύψει το πάθος του και να τον βοηθήσουμε να το ακολουθήσει. Πώς σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε τη Νέα Ελλάδα από δω και πέρα. Πρέπει να εμπνεύσουμε και σε αυτό προσπαθώ να επικεντρωθώ. Το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας & είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τα Επιμελητήρια στηρίζουν το νεανικό επιχειρείν μέσα από τέτοιου είδους διοργανώσεις”, σημείωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, που ενθουσίασε τους παρευρισκομένους με την αμεσότητα & την απλότητα που τον διακατέχει.
Οι οικοδεσπότες Πρόεδροι των 5 Επιμελητηρίων τόνισαν, μεταξύ άλλων, στους χαιρετισμούς τους: “Τα Επιμελητήρια πέρα από το θεσμικό μας ρόλο ως φορείς συμβουλευτικής και οικονομικής δραστηριοποίησης, έχουμε καθήκον να ενθαρρύνουμε μια πραγματική αλλαγή νοοτροπίας υπέρ της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και η αλλαγή αυτή ξεκινά με τις προσπάθειες προώθησης του επιχειρηματικού πνεύματος από τις πρώτες κιόλας βαθμίδες της εκπαίδευσης. Εμείς σύμφωνα με αυτή τη φιλοσοφία κινηθήκαμε, αυτό οραματιστήκαμε και αυτές τις σκέψεις είχαμε όταν ξεκινούσαμε την προσπάθεια δημιουργίας και εδραίωσης του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας. Εμείς πιστεύουμε πως η εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα αποτελεί μοχλό της μελλοντικής ανάπτυξης και θα μας βοηθήσει να εμπνεύσουμε τους επιχειρηματίες του αύριο. Στο μέτρο που μας αναλογεί θα συνεχίσουμε να δηλώνουμε παρόν στηρίζοντας τις προσπάθειες των νέων, θα επιμένουμε στην ανάδειξη της αριστείας & θα εξακολουθούμε να την επιβραβεύουμε”.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις απονομές βραβείων στους διακριθέντες μαθητές οι οποίοι για ακόμη μία φορά εντυπωσίασαν με τις ιδέες τους.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ
1. Εργασία: «ΕΛΑΙΟΝas». Μαθητές: ΜΠΡΑΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
και ΧΑΝΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. Σχολείο: «1Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»
2. Εργασία: «SMART BIKES». Μαθητής: ΚΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟΥ».
3. Εργασία: «revoLUBINItion ΙΚΕ». Μαθητές: ΡΕΝΖΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ και ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΘΑΝΟΣ. Σχολείο: «2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»
4. Εργασία: «SIDEREVIA ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» Μαθητές: ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΖΓΚΟΥΡΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ και ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ. Σχολείο: «1Ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»
5. Εργασία: «ΠΑΡΑΔΟΣΗ & ΠΡΟΪΟΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ». Μαθήτρια: ΒΛΑΧΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ. Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ»
6. Εργασία: «ΞΕΝΩΝΑΣ ΄΄ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ΄΄». Μαθήτρια: ΜΠΙΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ. Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ»
7. Εργασία: «ARONIA FTHIA SUPERFOODS». Μαθήτρια: ΑΛΑΜΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑ. Σχολείο: «ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ»
8. Εργασία: «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟΥ». Μαθητές: ΠΑΣΣΑΚΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ, ΛΕΤΣΟΥ ΕΛΕΝΗ και ΛΕΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. Σχολείο: «ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ»
9. ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕ ΧΡΗΜ. ΕΠΑΘΛΟ 800 €
Εργασία: «CERAMICS A.G.A. Ο.Ε.». Μαθητές: ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΓΚΑΡΟ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Σχολείο: «ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»
10. Με έπαθλο 400 €
Εργασία: «ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΣΑΣ» 7ο ΒΡΑΒΕΙΟ. Μαθητής: ΦΕΛΛΟΣ ΗΛΙΑΣ. Σχολείο: «ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΆΜΦΙΣΣΑΣ»
11. Με έπαθλο 400 €
Εργασία: «ROADPATHS» 6ο ΒΡΑΒΕΙΟ. Μαθητές: ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. Σχολείο: «1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»
12. Με έπαθλο 400 €
Εργασία: «ΜΙΚΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ» 5ο ΒΡΑΒΕΙΟ. Μαθήτρια: ΗΛΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ. Σχολείο: «2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»
13. Με έπαθλο 600 €
Εργασία: «ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΥΛΛΟΣ» 4ο ΒΡΑΒΕΙΟ. Μαθητές: ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΡΑΦΑΗΛ και ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ – ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΗΛΙΑ. Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ»
14. Με έπαθλο 800 €
Εργασία: «ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΡΟΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ» 3Ο ΒΡΑΒΕΙΟ. Μαθητές: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ και ΚΑΒΒΑΘΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ. Σχολείο: «2Ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»
15. Με έπαθλο 1200 €
Εργασία: «O’ LEAF TEA» 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ. Μαθήτρια: ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ. Σχολείο: «2ο ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ»
16. Με έπαθλο 2000 €
Εργασία: «αμυΓδαλ» 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ. Μαθητής: ΛΙΚΕ ΝΤΕΣΙΛΝΤ. Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ»