Με τον Α. Βούλγαρη η «Ελεύθερη Στερεά» στις περιφεριακές του Μαΐου

Κοινοποίηση στα Social Media

Η Περιφερειακή Παράταξη “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ” θα συμμετάσχει στις Αυτοδιοικητικές Περιφερειακές Εκλογές της 26ης Μαίου με επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Αντώνη Βούλγαρη, δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Ερέτριας.εκλέχτηκε ομόφωνα απο τα μέλη της παράταξης

Όπως σημειώνουν οι συμμετέχοντες στην “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ” πρόκειται για μια παράταξη δημοκρατική, “με έμφαση στον δημοκρατικό-κοινωνικό σχεδιασμό μέσα από την ελεύθερη έκφραση και συμμετοχή όλων των πολιτών, μακριά από τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που λυμαίνονται την Στερεά. Με ένα χωροταξικό σχεδιασμό που θα σέβεται τους ανθρώπους και το περιβάλλον”.
Μια παράταξη ριζοσπαστική που “θα αναδείξει το αδιέξοδο των πολιτικών ιδιωτικοποίησης όλων των δημόσιων λειτουργιών, από την υγεία και την παιδεία μέχρι τις υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών, τους υδάτινους πόρους,τη διαχείριση αποβλήτων και αστικών απορριμμάτων. Που θα αντιπαλέψει μέσα κι έξω από το περιφερειακό συμβούλιο αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις. Που θα συγκρουστεί με τις λογικές των σχεδίων Καλλικράτης και Κλεισθένης”.
Μια παράταξη μαχητική,”που θα παρεμβαίνει στα μεγάλα ζητήματα της περιόδου που αφορούν την ανεργία, τα οικονομικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών, των λιμανιών, των ορεινών όγκων, των ελεύθερων-δημόσιων χώρων. Με προοπτική ρήξης με την ΕΕ και τις πολιτικές της, ρήξης με τους σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή”.
Μια παράταξη “με ευαισθησία απέναντι στα παιδιά, στη νεολαία, στην τρίτη ηλικία. Που θα επιμείνει να έχουμε μια περιφερειακή αυτοδιοίκηση αλληλεγγύης στους οικονομικά αδύνατους, στους κοινωνικά αποκλεισμένους, στα ΑΜΕΑ, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού”. Μια παράταξη που “θα αγκαλιάζει τις τέχνες και θα ενθαρρύνει την ελεύθερη πολιτιστική δημιουργία”. Μια παράταξη “αντιμέτωπη με κάθε φαινόμενο ρατσισμού και ξενοφοβίας”.