Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Βοιωτίας παρουσίασε στην Αλίαρτο η υποψήφια Περιφερειάρχης Κ. Μπατζελή

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, η υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «πατρίδα μας η Στερεά», Κατερίνα Μπατζελή, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Αλίαρτο, παράλληλα με την παρουσίαση των υποψηφιοτήτων για την Βοιωτία, εξέθεσε τους βασικούς άξονες για την αγροτική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και τους ειδικούς άξονες στα αγροτικά ζητήματα, που απασχολούν τη Βοιωτία.

“Εκτιμάμε ότι οι θετικές προοπτικές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Βοιωτίας ειδικότερα, είναι τεράστιες για την αναβάθμιση της θέσης της στο άμεσο μέλλον.
Στους περισσότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, οι οποίοι θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Βοιωτία εμφανίζει εξαιρετικότητα και αποτελούν ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα”, τόνισε μεταξύ άλλων.
Επίσης, η κ. Μπατζελή σημε΄΄ιωσε: «προωθούμε την Ίδρυση Περιφερειακής Τράπεζας, στην οποία η πλειοψηφία των μετοχών θα ανήκει στην περιφερειακή αρχή και στο μετοχικό της κεφάλαιο θα μπορούν να συμμετέχουν άλλοι φορείς, νομικά και φυσικά πρόσωπα, μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια και ενδιαφέρονται να συνεργαστούν για την προώθηση των συνεργειών σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, βιομηχανική πολιτική, αγροτική πολιτική, στήριξη μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας κ.ά».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της επεσήμανε: «για την καινοτομική αναδιοργάνωση του πρωτογενούς τομέα θα δημιουργήσουμε την Αγροδιατροφική Ζώνη Καινοτομίας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της οποίας θα προχωρήσουμε στο σχεδιασμό ενός Ειδικού Προγράμματος για την παραγωγική ανασυγκρότησή της δυναμικής αγροτικής περιοχής του Βοιωτικού Κηφισού και της Κωπαΐδας, για να παίξουν τον σύγχρονο ρόλο τους, σε νέα σύγχρονη αναπτυξιακή βάση. Μοχλός ανάπτυξης και εκπαίδευσης του αγροτικού πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής θα αποτελέσει και το Ινστιτούτο αγροτικής ανάπτυξης που προωθείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – η παρουσία και η συμβολή του οποίου είναι σημαντική και αναντικατάστατη – με έδρα την Αλίαρτο. Οι Κήποι Αλιάρτου μπορούν να αποτελέσουν ένα καταπληκτικό χώρο φιλοξενίας των φοιτητών και εν γένει των εκπαιδευόμενων στο Ινστιτούτο».
«Προωθούμε άμεσα τη Σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Κωπαΐδας, στον οποίον θα συμμετέχει η Περιφέρεια, οι τοπικοί Δήμοι, οι οργανώσεις παραγωγών και οι επιχειρήσεις που έχουν συνεργασία με τους εγκατεστημένους παραγωγούς», εξήγγειλε η Κατερίνα Μπατζελή, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο νέος οργανισμός που θα δημιουργήσουμε, θα δουλεύει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα λειτουργεί προς όφελος των παραγωγών και του δημόσιου συμφέροντος και θα θέσει ως βασικές προτεραιότητες την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής άρδευσης (κλειστό σύστημα αγωγών άρδευσης με ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης), ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα και διαχείρισης των νερών των οποίων μεγάλο μέρος χάνεται ή πλημμυρίζει τις παραγωγικές εκτάσεις. Για την υλοποίηση των μεγάλων έργων που απαιτούνται θα του δώσουμε τη δυνατότητα διεκδίκησης και ένταξης, πέραν των προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης, σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρηματικών επενδύσεων και του Ταμείου Υποδομών».

Στην ατζέντα των προεκλογικών της δεσμεύσεων η κ. Μπατζελή έθεσε τη δημιουργία ενός συστήματος αγροτικής ασφάλισης με τη σύμπραξη και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.
Τέλοςπεποίθησή της είναι ότι το σύνολο των εκλογικών αναμετρήσεων που ακολουθούν μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο θα οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης που άλλαξε την Ελλάδα.

Τα ονόματα των Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε. Βοιωτίας, που ανακοίνωσε η Κατερίνα Μπατζελή:
Αγραφιώτης Σάρης – Αγρότης
Βαλασκόπουλος Γιώργος – Αγρότης
Βασιλείου Κατερίνα – Μηχανικός Η/Υ Βιομηχανικής Πληροφορικής
Βενιζέλου Γεωργία – Γεωπόνος – Φαρμακοποιός
Βυλλιώτης Πάρις – Δικηγόρος – Οικονομολόγος
Γεωργακόπουλος Νίκος – Αντιστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας ε.α.
Γεωργαντζίνου Κική – Υπάλληλος Τραπέζης
Ζαρκαδούλας Παναγιώτης – Δημόσιος Υπάλληλος
Ζιώγας Γιώργος – Γεωπόνος Τεχνολόγος- Εκπαιδευτής Ενηλίκων – Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Δήμου Λεβαδέων
Καρακικές Μάκης – Οδοντίατρος
Κατσέλης Γιώργος – Μαθηματικός –Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Παράταξης Δήμου Θηβαίων
Μπαμπέκος Μιλιτιάδης – Ελεύθερος Επαγγελματίας
Μπέλλος Γιάννης – Ελεύθερος Επαγγελματίας
Σβίγγος Βασίλης – Λογιστής
Σωτηρόπουλος Κώστας – Οικονομολόγος – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λεβαδέων
Τσιούτα Πηνελόπη – Εκπαιδευτικός – Νέα Αγρότισσα