Η Λιβαδειά από το συλλαλητήριο στο… μέλλον

Κοινοποίηση στα Social Media

livadiaΗ εικόνα του συλλαλητηρίου για την παραμονή του Πανεπιστημίου στη Λιβαδειά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα υπάρξει πρέπει να προβληματίσει πολλούς.

Αν όχι όλους τους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής τουλάχιστον όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά.

Η συμμετοχή ήταν ελάχιστη.

Παραβρέθηκαν όσοι έμειναν από την απεργιακή συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα λίγα μέτρα πιο μακριά στον πεζόδρομο, από εκπροσώπους φορέων και ελάχιστους πολίτες.

«Η Λιβαδειά δεν «αγκάλιασε» το πανεπιστήμιο και το πανεπιστήμιο δεν «αγκάλιασε» τη Λιβαδειά», γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας.

Τώρα μετά το συλλαλητήριο αντικρίζοντας κάποιος αυτή την εικόνα εύκολα θα μπορούσε να πει ότι η Λιβαδειά όχι μόνο δεν αγκάλιασε αλλά γύρισε την πλάτη, όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό, όσο και αν πικραίνει.

Γιατί όμως συνέβη;

Η μία όψη του νομίσματος είναι ότι οι πολλές και για πολλούς προσδοκίες από την έλευση του πανεπιστημίου δεν επαληθεύτηκαν. Η άλλη όψη και η σοβαρότερη χαρακτηρίζεται από την κάθε μορφής αδιαφορία, από την αναρμοδιότητα των αρμοδίων.

Μία κατάσταση που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα που «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι».

«Η παντελής όμως έλλειψη ηθικής στήριξης προς το Πανεπιστήμιο από τη χρονιά ιδρύσεως του μέχρι τώρα έφερε τα σημερινά αποτελέσματα», είπαν οι φοιτητές της Λιβαδειάς.

Παράλληλα είπαν αναφερόμενοι στις προσπάθειες που κάνουν «ο Δήμος και οι τοπικοί άρχοντες για την παραμονή του τμήματος στη Λιβαδειά», ότι «αυτό θα γινόταν κατανοητό και αποδεκτό από το φοιτητικό κόσμο εάν αυτές οι προσπάθειες είχαν ασκηθεί μαζί με τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου μας πολλά χρόνια πριν…».

Δεν ξέρω τι είπαν οι φοιτητές, είπε ο δήμαρχος Νικος Παπαγγελής ερωτηθείς σχετικά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιβεβαιώνοντας έτσι τα όσα εκείνοι υποστηρίζουν οι οποίοι βεβαίως όπως έχουμε ξαναπεί ούτε οι ίδιοι έκαναν κάποια προσπάθεια.

Όμως όπως και να έχει δεν είναι και εκείνοι που αποφασίζουν, δεν είναι εκείνοι που επιλέγουν και χαράσσουν την πορεία της Λιβαδειάς.

Το θέμα ή καλύτερα το πρόβλημα στη βάση του δεν έχει και δεν πρέπει να έχει προσωπικό χαρακτήρα.

Στη θέση του σημερινού δημάρχου θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, ο καθένας φυσικά με τις δικές του επιλογές και αποτελέσματα.

Το θέμα είναι συνολικό, της πόλης, του Καλλικρατικού δήμου.

Έχει φτάσει πλέον η ώρα η Λιβαδειά να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Να επανεξετάσει, να τεθούν νέα οράματα, να επιλεγούν οι στόχοι και να καθοριστεί η στρατηγική.