Σφοδρή επίθεση από Γ. Αποστόλου και Γ. Πούλου στη δημοτική αρχή Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

livadeiaΜπορεί η έγκριση και η παραλαβή της οριστικής μελέτης για το «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Λιβαδειάς» να αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο ωστόσο σφοδρή ήταν η κριτική και η επίθεση που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση κατά του δημάρχου και της δημοτικής αρχής με αφορμή χειρισμούς που αφορούσαν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Ολοκληρώθηκε σήμερα στο ΔΣ η συζήτηση και ελήφθη η απόφαση για την παραλαβή της Β2 φάσης του ΓΠΣ της Λιβαδειάς. Όλες οι προτάσεις που είχαν γίνει από τους φορείς και τους πολίτες συμπεριλήφθησαν στο σχέδιο και προχωρά άμεσα η διαδικασία για την αποστολή στη Περιφέρεια και στη συνέχεια να βγει το ΦΕΚ. Οι προθεσμίες ήταν πολύ ασφυκτικές όμως μετά τις διαβεβαιώσας που έχουμε και με τη σημερινή απόφαση του ΔΣ δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την ολοκλήρωση του έργου», σημείωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Καλιαντάσης.

«Πρέπει οπωσδήποτε να προλάβουμε τις διαδικασίες  γιατί η δημοτική αρχή λειτουργεί ως συνήθως στο παραπέντε και να προχωρήσει αυτό το αναπτυξιακό έργο» είπε ο Γιάννης Αποστόλου και πρόσθεσε: «Με στεναχωρεί όμως το γεγονός οτι το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε απόκρυψη εγγράφων από τη δημοτική αρχή. Τόσο για ένα θέμα που έθεσε όσο και για το πολεοδομικό. Είχε αποσταλεί ένα έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία προς τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο που μίλαγε για μεγάλη καθυστέρηση και εντόπιζε τον κίνδυνο να χαθεί το έργο. Και ενώ είχαμε  ρωτήσει τον δήμαρχο για το σχετικό έγγραφο εκείνος είχε αρνηθεί την ύπαρξή του. Εμείς το είχαμε αλλά και την επόμενη μέρα αναρτήθηκε στο διαδίκυτο από τα μέσα ενημέρωσης»

Ο κ. Αποστόλου κατέληξε λέγοντας: «Είναι ντροπή να κρύβονται έγγραφα από τους δημοτικούς συμβούλους. Εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, θέλουμε να στηρίζουμε τη δημοτική αρχή, προκειμένου να γίνει έργο για την πόλη μας. Όμως με την συμπεριφορά τους πιστεύω οτι θα μας βρουν απέναντι».

Η Γιώτα Πούλου δήλωσε σχετικά: «Το ΔΣ αποφάσισε για την Β2 φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Εξακολουθούμε και έχουμε σημαντικές ενστάσεις για την διαδικασίες εκπόνησης της τροποποίησης πλην όμως ήταν μια διαδικασία που έπρεπε να ολοκληρωθεί γιατί κινδυνεύει να χαθεί η επιδότηση από την Ε.Ε. της τάξης των 90000 ευρώ».

Παράλληλα η κ. Πούλου άφησε αιχμές και για την προηγούμενη δημοτική αρχή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η προηγούμενη δημοτική αρχή ολιγώρησε σημαντικά όπως και η σημερινή που μετά από δύο χρόνια έφερε το θέμα στο και πέντε και μάλιστα ενώ είχε προηγηθεί έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία για τα χρονικά περιθώρια και ήδη έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία του γενικού πολεοδομικού μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Να σημειωθεί δε πως όταν είχε ρωτηθεί σχετικά και ο δήμαρχος είχε πει ψέματα στο ΔΣ οτι δεν είχε τέτοιο έγγραφο το οποίο όμως την επόμενη μέρα αναρτήθηκε από τα ΜΜΕ».

Καταλήγοντας η Γ. Πούλου επεσήμανε ότι «τώρα πρέπει να γίνει ΦΕΚ μέχρι τις 31 Μαρτίου, ο χρόνος είναι ελάχιστον και αν χαθεί η έγκριση του ΓΠΣ η δημοτική αρχή θα έχει την ευθύνη».