Παρέμβαση Εισαγγελέα και Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ζητά η Γ. Πούλου για το ΧΥΤΑ (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

poulou-001Σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς καταγράφηκαν σύμφωνα με πληροφορίες σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΟΔΑΛ, τέτοιες που το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις αν και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση

Το θέμα όμως έχει ήδη λάβει τεράστιες διαστάσεις σε τέτοιο βαθμό που η Γιώτα Πούλου σε πρόσφατες δηλώσεις της έθεσε ακόμα και θέμα παρέμβασης του κ. Εισαγγελέα Λιβαδειάς αφού όπως είπε με βάση πάντα τις καταγγελίες τίθεται ζήτημα δημόσιας υγείας.

«Στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΕΠΟΔΑΛ καταγγέλθηκαν πράγματα που κανονικά θα έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας. Πρόκειται για πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν στην υγεία των κατοίκων της περιοχής», είπε η κ. Πούλου.

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά της δημοτικής αρχής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η δημοτική αρχή δεν έχει δείξει την σοβαρότητα που επιβάλλεται για το συγκεκριμένο θέμα. Εδώ και ένα χρόνο ζητάμε να συζητηθούν καταγγελίες που υπάρχουν και αφορούν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή επιδεικνύουν ολιγωρία όταν πλέον είναι γνωστό ότι η λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι προβληματική».

Τέλος έκανε γνωστό ότι η ίδια και η παράταξή της θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα από κοντά ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση θα πρέπει να παρέμβουν και οι επιθεωρητές περιβάλλοντος.

«Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αν οι καταγγελίες είναι βάσιμες που κατά την άποψή μου επειδή έχω διασταυρώσει πολλά στοιχεία είναι, τότε θα πρέπει και οι Επιθεωρητές
Περιβάλλοντος και ίσως και ο κ. Εισαγγελέας να παρέμβουν», κατέληξε η Γ. Πούλου.