Αντίθετος με τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών, ο Ν. Κοτσικώνας και η Λαϊκή Συσπείρωση

Κοινοποίηση στα Social Media

Την αντίθεση του και την αντίθεση της παράταξης του σχετικά με τη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών εξέφρασε με δήλωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λεβαδέων και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νώντας Κοτσικώνας.

«Με νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί, με τη στήριξη ΝΔ – ΚΙΝΑΛ – Χρυσής Αυγής- Ένωσης Κεντρώων, στη βάση σχετικών κατευθύνσεων της ΕΕ, τους λεγόμενους «χώρους εποπτευόμενης χρήσης» ναρκωτικών ουσιών, όπου σπρώχνονται οι χρήστες στο όνομα της «μείωσης της βλάβης», αντί το κράτος να ενισχύσει σχεδιασμένα την πρόληψη και να αναπτύξει σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν δομές απεξάρτησης, με την απαιτούμενη στελέχωση και χρηματοδότηση», τόνισε ο κ. Κοτσικώνας.
Και συμπλήρωσε: «Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικούμε μία αντί ναρκωτική πολιτική που θα πατά στο τρίπτυχο «Πρόληψη – Θεραπεία – Κοινωνική Επανένταξη». Είμαστε αντίθετοι με τη γενίκευση του θεραπευτικού μοντέλου με τα υποκατάστατα ηρωίνης που επιτάσσει η ΕΕ. Είναι αναποτελεσματική, γιατί απευθύνεται μόνο σε ηρωινομανείς, όταν το 85% των Ελλήνων χρηστών σήμερα κάνουν χρήση πάνω από τρεις ουσίες παράλληλα. Σήμερα τα προγράμματα με υποκατάστατα ηρωίνης του ΟΚΑΝΑ στα δημόσια νοσοκομεία έχουν αποτελεσματικότητα 10% για τους χρήστες ηρωίνης και μόνο για μία ουσία, παράλληλα τα θεραπευτικά προγράμματα του «ΚΕΘΕΑ» και του «18 Άνω», έχουν αποτελεσματικότητα περίπου 70% από όλες τις εξαρτησιογόνες ουσίες».
Σύμφωνα με τον Ν. Κοτσικώνα αυτή η πολιτική είναι ίδια που από τη μία υποβαθμίζει την πρόληψη και τη θεραπεία και από την άλλη προωθεί την αθώωση ναρκωτικών, «γιατί θέλουν τη νέα γενιά στο περιθώριο της ζωής και των αγώνων» και για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αυτό το ζήτημα, δηλαδή της ζωής και των αναγκών των νέων ανθρώπων «είναι ζήτημα μάχης και πρώτης γραμμής».
Καταλήγοντας ο κ. Κοτσικώνας υπογράμμισε: «Παλεύουμε για λειτουργία κέντρου πρόληψης στην πόλη μας που θα καλύπτει τις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.Παλεύουμε για δωρεάν πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό για κάθε νέο στα προγράμματα του δήμου μας.
Διεκδικούμε χώρους Αθλητισμού και Πολιτισμού στον Δήμο που θα ενισχύουν την ολοκλήρωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων.
Θέλουμε τη νεολαία όρθια και με καθαρή συνείδηση, ικανή να παλέψει για τη ζωή που δικαιούται και της αξίζει».