Η κρίση είναι είναι πραγματικότητα. Οι Έλληνες αγόρασαν μόνο μία Ferrari το 2012

Κοινοποίηση στα Social Media

ferariΤο μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που έχουν υποστεί οι Έλληνες επισημαίνει το Reuters το οποίο ωστόσο στο ρεπορτάζ του ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Επικεντρώνεται στο κύκνειο άσμα μιας κουλτούρας ηι οποία ήκμαζε τα προηγούμενα χρόνια και πλέον φαντάζει μακρινό παρελθόν.

«Η απόσταση ανάμεσα στις εξαγωγές και στις εισαγωγές μειώθηκε κατά 73% το 2012 και έφτασε τα 5,58 δισεκατομμύρια ευρώ, υποβοηθούμενο από την πτώση των εισαγωγών και τη μείωση των τόκων στις πληρωμές, έπειτα από ένα μεγάλο κούρεμα χρέους, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας» .

«Ωστόσο, αποκαλυπτικά στατιστικά στοιχεία έδειξαν πως ο επιδεικτικός τρόπος ζωής είναι πλέον έξω από τη μόδα στη χρεοκοπημένη Ελλάδα. Μόνο ένα νέο σπορ αυτοκίνητο Ferrari έχει καταχωρηθεί σε εθνικό επίπεδο στο σύνολο των αγορών για το 2012. Αυτό, συν ένα άλλο μεταχειρισμένο Ferrari που πωλήθηκε, σε αντίθεση με 21 ολοκαίνουργια και 37 μεταχειρισμένα που καταγράφηκαν στις πωλήσεις εντός του 2007, το τελευταίο έτος πριν η ύφεση χτυπήσει την Ελλάδα το έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών συρρικνώθηκε στο 2,9 % του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2012 από 9,9 % το προηγούμενο έτος – το χαμηλότερο ποσοστό τουλάχιστον από το 1999, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία».

Πηγή : Hellas News