Στη Λιβαδειά, «Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Θα μιλήσουν K. H. Roth,Χ. Σταμούλη και Γ. Σταθάς, θα παραβρεθεί ο Α. Σφουντούρης.

Κοινοποίηση στα Social Media

Παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου των K. H. Roth και H. Rubner “Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη”, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:30 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (οδός Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά).
Θα παραστεί ο Αργύρης Σφουντούρης, Επιζών της σφαγής του Διστόμου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Karl Heinz Roth, Συγγραφέας, ιστορικός Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας του 20ου αιώνα, η Χριστίνα Σταμούλη Δικηγόρος, Διαχειρίστρια του Αρχείου Ιωάννη Ε. Σταμούλη και ο Ιωάννης Σταθάς, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.
Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Ηλίας Τσολακίδης, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ”.
Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας και του Αρχείου Ιωάννη Ε. Σταμούλη, την στήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας πρός την Ελλάδα ενώ την οργάνωση έχει ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης.