Εξαρθρώθηκε η σπείρα που είχε κάνει 15 ληστείες σε σπίτια της Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, συνελήφθησαν στη Λιβαδειά  2 άτομα, ηλικίας 21 και 24 ετών.

Επιπλέον, από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας 2 ακόμη  συνεργών τους, ηλικίας 20 και 25 ετών, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι επέλεγαν συνήθως μονοκατοικίες, των οποίων η γεωγραφική τους θέση διευκόλυνε την άμεση διαφυγή τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αποσπούσαν από το εσωτερικό των σπιτιών μαξιλαροθήκες, με σκοπό να αποκρύπτουν και να μεταφέρουν με ασφάλεια τα κλοπιμαία (κυρίως χρήματα και κοσμήματα).

Συνολικά, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 23-02-2016 έως και 14-09-2018, ενέχονται στη διάπραξη:

• (5) κλοπών και (4) αποπειρών κλοπών, στο Ρωμαίικο Βοιωτίας,
• (4) κλοπών, στη Δαύλεια Βοιωτίας,
• (2) κλοπών, στο Παρόρι Βοιωτίας,
• (2) κλοπών, στο Προσήλιο Βοιωτίας,
• (2) κλοπών, στον Άγιο Βλάσιο και στο Μαυρονέρι Βοιωτίας αντίστοιχα, καθώς και
• (1) απόπειρας κλοπής, στο Ακόντιο Βοιωτίας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, είδη ένδυσης και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, διερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στη διάπραξη και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.