Νέα παρέμβαση Ζιώγα για το επεισόδιο στο δημοτικό συμβούλιο

Κοινοποίηση στα Social Media

Επιμένει ο Γιώργος Ζιώγας με αφορμή στο επεισόδιο που σημειώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ και σε νεότερη ανακοίνωσή του καταγγέλλει σχεδιασμένη επίθεση σε βάρος του από τον πρόεδρο του ΔΣ κατά παράβαση του κανονισμού, από συμβούλους της πλειοψηφίας και τη δήμαρχο.

Διαβάστε τη νέα ανακοίνωσή του:

Εξαίρεση της Λιβαδειάς  από την  ίδρυση κάποιου Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τμήματος

Κυρίες και κύριοι,

   Σας στέλνω συνημμένα το ψήφισμα διαμαρτυρίας που καταθέσαμε σαν δημοτική παράταξη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λιβαδειάς στις 28/01/2019 για την εξαίρεση της Λιβαδειάς, της μόνης πρωτεύουσας Νομού της Χώρας, από την μη ίδρυση κάποιου Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τμήματος  από τον πρόσφατο Νόμο για την αναδιοργάνωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

    Μία άδικη απόφαση για τη πόλη μας, όπου επί τεσσεράμισι χρόνια, η Δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Γιώτα Πούλου δεν έκανε καμία παρέμβαση διαμαρτυρίας με όλους τους φορείς της πόλης μας για τον αποκλεισμό της Λιβαδειάς .

   Όμως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχεδιασμένα τόσο ο κ. Πρόεδρος, κατά παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά την ανάγνωση του ψηφίσματος με διέκοψε τρεις φορές χωρίς λόγο, χωρίς να διαβάσω και να ενημερώσω το σώμα για το περιεχόμενο του ψηφίσματος. Όσο από τη Δήμαρχο κ. Γιώτα Πούλου και από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας δέχτηκα επίθεση με χυδαίους χαρακτηρισμούς (ρατσιστής, εθνικιστής κ.λ.π.).

   Ερωτώ τους πολίτες αφού διαβάσουν το συγκεκριμένο ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη μη ίδρυση Σχολής ή Τμήματος στη Λιβαδειά από που προκύπτει  ο ρατσισμός;

  Η επίθεση ήταν οργανωμένη από μέρους κάποιων  συμβούλων της πλειοψηφίας, της Δημάρχου κ. Γιώτα Πούλου, του προέδρου  και κάποιων συμβούλων που εμφανίζονται σε δύο-τρία θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου και αποχωρούν. Όμως  την ίδια  τακτική αποχώρησης εφαρμόζει το τελευταίο διάστημα και η Δήμαρχος κ. Γιώτα Πούλου όπου εμφανίζεται σε δύο-τρία θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου και αποχωρεί από την αίθουσα χωρίς να ακούει τις προτάσεις και τις θέσεις των Συμβούλων της μειοψηφίας.

  Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση όσο και στη προηγούμενη (21/01/2019) δεν δέχτηκαν καμία  συζήτηση για τα ψηφίσματα που καταθέσαμε που αναφέρονταν στις καταστροφές του Κωπαϊδικού Πεδίου, για τη συμφωνία των Πρεσπών  κ.α., ενώ αντιθέτως τα προηγούμενα χρόνια  Δημοτικοί Σύμβουλοι έφερναν ψηφίσματα για συζήτηση εκτός των άλλων θεμάτων και για τη Συρία, Ουκρανία κ.λ.π. και πάντα έμπαιναν για συζήτηση και ψήφιση.

Ερωτώ τη Δήμαρχο κ. Γιώτα Πούλου :

α) ποιους αγώνες έκανε και με ποιους φορείς της πόλης διαμαρτυρήθηκε  για τη μη δημιουργία Τμήματος ή Σχολής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης;

β) δεν την αφορά να παρθούν μέτρα για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες στο κάμπο της Κωπαΐδας από τις πρόσφατες πλημμύρες ώστε να στηρίξουμε το εισόδημα των αγροτών;

                                                                    Για την Ενωτική Πρωτοβουλία

                                                                          Ο Δημοτικός Σύμβουλος

                                                                                   Γιώργος Ζιώγας

Διαβάστε το ψήφισμα που κατέθεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ Λεβαδέων ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος Ζιώγας:

                                                                 Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Ο Δήμος Λεβαδέων, οι φορείς του Δήμου Λεβαδέων και της ευρύτερης περιοχής και οι πολίτες, όλοι μαζί ενωμένοι σαν μία γροθιά διεκδικούμε το καλύτερο για την περιοχή μας τουλάχιστον μια σχολή στον χάρτη της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Με έκπληξη είδαμε, (παρά τις υποσχέσεις όλων των κυβερνητικών βουλευτών, της περιφέρειας και της ΠΕΔ), στο νέο νόμο για την αναδιοργάνωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Χώρα μας η πόλη μας, η μοναδική πρωτεύουσα νομού, να εξαιρείται, υπέρ του δικαίου αιτήματος για την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής στη Λιβαδειά. Γιατί; Ποιοι οι λόγοι;

Που είναι το δίκαιο σχέδιο ακαδημαϊκής και χωροταξικής ανάπτυξής των τμημάτων και των σχολών στις πόλεις της Περιφέρειας Στερεά Ελλάδας;

Μήπως ο ρόλος της Λιβαδειάς είναι μόνο να γίνει κέντρο προσφύγων και να το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και οι φορείς ως παράδειγμα φιλοξενίας και να καμαρώνουν στις Διεθνείς συναντήσεις;

Το πνευματικό απόθεμα ενός Πανεπιστημίου στην πόλη μας, αποτελεί σημαντικό εφόδιο λαμβάνοντας υπόψη και τους εκατοντάδες πρόσφυγες που φιλοξενούμε .

Η πόλη μας δεν μπορεί για δεύτερη φορά να «τρώει» ένα δυνατό χαστούκι το πρώτο ήταν το 2013 όταν το Πάντειο Πανεπιστήμιο πείρε το τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας από την πόλη της Λιβαδειάς και το δεύτερο τώρα να εξαιρείτε από την ίδρυση σχολής, ενώ συχνά όλοι σε δημόσιες τοποθετήσεις και συνεντεύξεις δηλώνουν την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και στην αδικία που γίνεται.

Καλούμε την κυβέρνηση , την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την ΠΕΔ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αρθεί η αδικία που είναι σε βάρος της πόλης της Λιβαδειάς που έχει αποκλεισθεί από τον χάρτη της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Δείτε τι έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ σύμφωνα με ρεπορτάζ του star στο 1.11.10:
βίντεο από tvsta.gr