Βράχος εμβόλισε σπίτι στην Αλυκή. Έσπασε ο ποταμός Ωρεόης στη Λιβαδόστρα

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε κατολίσθηση που σημειώθηκε το στην παραλία της Αλυκής στον κόλπο της Δομβραίνας στη Βοιωτία.

Τεράστιος βράχος εμβόλισε και διέλυσε κατοικία ευτυχώς ακατοίκητη, προκάλεσε ζημιές σε υποδομές ενώ έχουν αποκλειστεί και αγροτικοί κυρίως δρόμοι.

Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους για νέες κατολισθήσεις και σε άλλο σημείο του οικισμού.

Έσπασε ο ποταμός Ωρεόης, στον παραλιακό οικισμό της Λιβαδόστρας στην τοπική κοινότητα Λεύκτρων του Δήμου Θηβαίων, 500 μέτρα πριν τη θάλασσα, με αποτέλεσμα ο οικισμός να βουλιάξει στα νερά και τις λάσπες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και οι φερτές ύλες, φούσκωσαν το ποτάμι το οποίο υπερχείλισε και προκάλεσε καταστροφές σε κατοικίες, υποδομές και την παραλιακή ζώνη.

Τον οικισμό κατάφερε να προσεγγίσει με ειδικό σκαπτικό μηχάνημα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λεύκτρων Χαράλαμπος Τσαραμπάρης.

Στο σημείο έσπευσαν το τμήμα πολιτικής προστασίας της ΠΕΒ και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων για αυτοψία, παρουσία του Προέδρου της τοπικής κοινότητας.

Σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Θηβαίων προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να συντονίσουν τις επόμενες ενέργειες αποκατάστασης στο σημείο.

από tvstar.gr