Σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση η Εστία Μητέρας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση η Εστία Μητέρας στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση» καλωσόρισε το νέο χρόνο με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Χριστίνα Αγγέλου χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και η φιλόλογος – συγγραφέας Κατερίνα Δημόκα μίλησε με λόγο μεστό και γλαφυρό αναπτύσσοντας το θέμα «Στις γειτονιές του χρόνου».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν με το σήμα φιλίας της ACWW οι κυρίες: Ρούλα Πατή, Κατερίνα Ζαχείλα, Μαρία Κατόπη, Άννα Καραγκούνη, Μαρία Σύρου, Κατερίνα Δημόκα και Αγγελική Βασιλείου για την προσφορά τους στο έργο της Εστίας Μητέρας
Η χοράρχης και ψάλτρια Αγγελική Βασιλείου με την παιδική χορωδία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ερυθρών παρουσίασαν ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα- αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη, ενώ το φλουρί που ήταν προσφορά των Κωνσταντίνου και Αλέξανδρου Γέρου πέτυχε η Μίνα Γαλανάκου
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας, η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά, η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου , Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Γιαννάκης και Γιάννης Καράμπελας, ο πρόεδρος Επιμελητήριου Παναγιώτης Αγνιάδης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, μέλη, φίλες και φίλοι της Εστίας Μητέρας
«Για εμάς η αλλαγή του χρόνου δεν είναι ούτε ένα τέλος, ούτε μία αρχή, αλλά μία συνέχεια με όλη τη σοφία που η εμπειρία ενσταλάζει μέσα μας. Αυτή η εμπειρία, όσα ζήσαμε και μάθαμε εδώ στην εστία μητέρας μας δείχνουν το δρόμο για την συνέχεια μιας προσπάθειας, να κρατήσουμε αυτή τη γωνιά ζωντανή, ένα σημείο αναφοράς ουσιαστικής αθόρυβης και διακριτικής αλληλεγγύης», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Αγγέλου.
Και αναφερόμενη στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε συμπλήρωσε: «Μέσα από τις ανατροπές, μέσα στην κρίση, όχι μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών καλούμαστε ως μητέρες ως γυναίκες ως άνθρωποι να αντιπαλέψουμε την καθημερινότητα να μην παρασυρθούμε από την ευκολία της παραίτησης αλλά να επιλέγουμε την προοπτική της δράσης. Καλούμαστε ως Εστία Μητέρας να δώσουμε το στίγμα μας δικαιώνοντας το όνομα και την αποστολή μας που είναι η στήριξη της μητρότητας και κατ επέκταση της οικογένειας»
Και συμπλήρωσε: «Η Εστία Μητέρας έζησε σε πολλές εποχές διαφορετικές μεν αλλά εξίσου δύσκολες με τη σημερινή και κατέγραψε στην 59χρονη ιστορία της εμπειρίες πολύτιμες. Ο απολογισμός αυτών των εμπειριών είναι ο οδηγός και το κίνητρο για να συνεχίζουμε με βήματα σταθερά με προτεραιότητες με τη σύνεση που απαιτούν οι δύσκολοι καιροί”.
Καταλήγοντας σημείωσε: «Αν αναζητήσουμε το απόσταγμα της εμπειρίας όλων των χρόνων της πορείας μας, αυτό είναι η υπέρβαση του εγώ, είναι η καταλυτική δύναμη του εμείς. Αυτή τη δύναμη την παίρνουμε από εσάς τα μέλη τις φίλες και τους φίλους της Εστίας Μητέρας. Εσάς που μας εμπιστεύεστε μας στηρίζετε και είσαστε δίπλα μας όχι μόνο στις εκδηλώσεις αλλά καθημερινά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους και στον καθένα ξεχωριστά. Ας συνεχίσουμε λοιπόν με χέρια ενωμένα αυτό το έργο και ας ευχηθούμε να μας αξιώσει ο Θεός του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί έναν ακόμα σταθμό τα 60 χρόνια της Εστίας Μητέρας».