Ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» έκοψε την «πίτα» για το 2019

Κοινοποίηση στα Social Media

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», σε γνωστό στέκι της πλατείας Μητροπόλεως, με πρωινό καφέ, απολαυστικά κεράσματα και πλούσια δώρα.

Παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας, η αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά, η δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, αρκετοί αιρετοί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης, και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
Το 2019 είναι έτος συμβολικό καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Τριαντάφυλλο Υφαντίδη, ο αγώνας για τη δικαίωση των Ποντίων συνεχίζεται.
“Ο Σύλλογος Ποντίων Λιβαδειάς «Ο Ευκλείδης» εύχεται στον καθένα ξεχωριστά να δει την οικογένεια του να βιώνει ευτυχισμένες ημέρες, να εκπληρωθούν όλες οι επιθυμίες σας και στους οικείους σας και στον υπόλοιπο κόσμο να είναι καλά”, σημείωσε ο κ. Ευκείδης.
Και συμπλήρωσε: “Για τον σύλλογο μας όμως φέτος το 2019 φέρνει άσχημες μνήμες. Μας γυρίζει πίσω 100 χρόνια έναν ολόκληρο αιώνα στο 1919, και στο βάναυσο και δολοφονικό τρόπο που επέλεξαν οι γείτονες μας οι Τούρκοι να ξεριζώσουν όλους τους Πόντιους, τους Έλληνες του Πόντου και της Ανατολίας, από τις πατρογονικές τους εστίες και σήμερα να μετράμε 353.000 αθώες ψυχές. Ψυχές που ακόμα και σήμερα δεν έχουν αναπαυτεί. Ο Σύλλογος μας, μαζί με τους 475 συλλόγους της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος συνεχίζει τον αγώνα του για την δικαίωση των γενοκτονηθέντων Ελλήνων του Πόντου και ζητά επιτέλους δικαίωση”.
Το τυχερό φλουρί της βασιλόπιτας ήταν μια εντυπωσιακή χειροποίητη δημιουργία, προσφορά της Τζένης Μπαρούχου.