«Χλιαρή» η φωνή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Πανεπιστημίου Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

panepistimiokiniopΧωρίς την επιθυμητή συμμετοχή φορείς και πολίτες συμμετείχαν σήμερα Τετάρτη στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την παραμονή του πανεπιστημίου στη πόλη ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από το μπλόκο του Ορχομενού.

«Το πρόβλημα του πανεπιστημίου της Στερεάς Ελλάδας μας αγγίζει όλους και γι αυτό ακριβώς η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας συμπαρατάσσεται με τους τοπικούς φορείς και άρχοντες στην προσπάθεια για την απαίτηση αυτού που δικαιούται η περιοχή. Γιατί πιστεύουμε ότι η διαφθορά και η εξαθλίωση δεν θα σταματήσει αν δεν υπάρξει καλλιέργεια και αν δεν υπάρξει επιστροφή των αξιών και των ιδανικών στη ζωή μας σε ένα τομέα που πραγματικά μπορεί να συμβάλει η ανώτατη παιδεία αν πραγματικά το θέλουμε και το επιχειρούμε», τόνισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ Γεώργιος.

Και συνέχισε: «Και επειδή ο τίτλος μου και η ευθύνη μου είναι Θηβών, Λιβαδειάς και Αυλίδος θέλω να πως ότι δεν μπορούν κάποιοι να παίζουν παιχνίδια και να ενισχύουν την πόλωση ανάμεσα στις δύο πόλεις τη στιγμή που πολλοί επιχειρούμε για να υπάρχει αυτή η επιθυμητή  ενότητα και συνεργασία κάτι που είναι πολύ αναγκαίο στη ζωή μας τούτη τη εποχή».

Παράλληλα ευχήθηκε «καλή πορεία του θέματος» γιατί «απ ότι ακούμε όλη η Ελλάδα είναι ανάστατη με αυτό το μεγάλο κεφάλαιο της ζωής των νέων ανθρώπων που αφορά στην παιδεία μας».

Ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής ευχαρίστησε «τους φορεία και τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στον κάλεσμα του δήμου για το συλλαλητήριο» καθώς και όσους στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται και τόνισε «Σήμερα διατρανώνουμε ένα μήνυμα, το μήνυμα ότι η Λιβαδειά η πρωτεύουσα της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας δικαιούται τριτοβάθμια εκπαίδευση, δικαιούται το πανεπιστημιακό τμήμα της Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης. Η κεντρική εξουσία πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να στερήσει από τη Λιβαδειά εκείνο που δεν μπορεί να της δώσει.

Αιχμές κατά της δημοτικής αρχής για την εξέλιξη της υπόθεσης άφησε ο Γιάννης Αποστόλου ενώ δεν παρέλειψε ωστόσο να σημειώσει ότι ευθύνες για την σημερινή κατάσταση σχετικά με το θέμα του πανεπιστημίου λίγο ή πολύ έχουν όλοι.

«Ο κόσμος έχει προβλήματα και μείς τα πολλαπλασιάζουμε. Δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων για αυτό και καταντήσαμε εδώ που καταντήσαμε. Η δημοτική αρχή φέρει μεγάλη ευθύνη γιατί αδράνησε. Μάλιστα όταν τους είχαν υποσχεθεί ότι το πανεπιστήμιο παραμείνει εγώ είχα κάνει γνωστές τις αμφιβολίες μου. Δυστυχώς φαίνεται ότι δικαιώθηκα και όλα αυτά είναι για τις εντυπώσεις. Λυπάμαι γιατί η αδράνεια, η αδράνεια όλων μας στον βαθμό που στον καθένα αναλογεί μας οδήγησε εδώ, φέρουμε όλοι ευθύνη που φεύγει το πανεπιστήμιο.»

Τέλος η Γιώτα Πούλου άσκησε κριτική για τον τρόπο που η δημοτική αρχή χειρίστηκε στο θέμα τονίζοντας όμως ότι τώρα στην προσπάθεια και τον αγώνα που γίνεται απαιτείται ενότητα.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε ένα συλλαλητήριο που οργανώνει ο δήμος Λεβαδέων για να διεκδικήσουμε την παραμονή της πανεπιστημιακής σχολής στη Λιβαδειά, τη μη κατάργηση του Πανεπιστημίου της περιφέρειάς μας. Υπήρξαν ολιγωρίες, όμως η στιγμή αυτή απαιτεί ενότητα, δεν περισσεύει κανείς και δεν πρέπει να λείψει κανείς από αυτόν τον αγώνα. Πρέπει στηριζόμενοι στις δυνάμεις των κατοίκων της περιοχής μας να διεκδικήσουμε αυτά που μερικοί σχεδιάζουν να καταστρέψουν», είπε και πρόσθεσε οτι μόνο ο αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα και οχι ο “Μπάρμπας απο την Κορώνη.

«Ο ‘’ημέτερος’’ υπουργός, ο  ‘’ημέτερος’’ μπάρμπας από την ‘’Κορώνη’’ δεν μπορεί να λύσει πλέον κανένα πρόβλημά μας γιατί αυτοί οι ‘’ημέτεροι’’ δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν την χρεοκοπία της χώρας μας, την αμφισβήτηση της δημοκρατίας, του Συντάγματος, τις  στρατιές των ανέργων,  την ανθρωπιστική κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά.