Από τα ξημερώματα της Πέμπτης η “Σοφία” στη Βοιωτία

Κοινοποίηση στα Social Media

Νέα έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ καθώς ο καιρός “αγριεύει” από απόψε το βράδυ και από τα βορειοδυτικά.

Κύρια χαρακτηριστικά  του καιρού θα είναι οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, οι καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες – κυρίως – περιοχές και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν απόψε το βράδυ στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.

Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (03-01-2019) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά

Τουλάχιστον έως το Σάββατο ο υδράργυρος θα κινείται σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Σχετική ανακοίνωση με οδηγίες προς τους πολίτες με τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας εξέδωσε  και το τμήμα πολιτικής προστασίας της ΠΕΒ ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι 6 δήμοι του νομού Βοιωτίας.

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Λεβαδέων:

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λεβαδέων για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει από αύριο την περιοχή μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του επιχειρησιακού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λεβαδέων έχουν τεθεί οι ακόλουθες προτεραιότητες:

A’ προτεραιότητα:

 • να κρατηθεί ανοικτό όλο το δημοτικό οδικό δίκτυο (Πέρα Χωριό, Λαφύστι, Δαύλεια – Παρόρι, Τσουκαλάδες – Λιβαδειά και Κυριάκι – Αγία Άννα)

 • να κρατηθούν ανοικτοί οι κεντρικοί δρόμοι στις συνοικίες της Λιβαδειάς και στις Τοπικές Κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων

 • και η ελεύθερη πρόσβαση στο Γ.Ν. Λιβαδειάς, στο Γηροκομείο και σε όλα τα λειτουργούντα Κοινοτικά Ιατρεία του Καλλικρατικού Δήμου.

Β’ προτεραιότητα:

 • διάνοιξη των δευτερευόντων εσωτερικών δρόμων σε συνοικίες της πόλης της Λιβαδειάς και των οικισμών

 • διάνοιξη των δρόμων που οδηγούν στις Ιερές Μονές

 • διάνοιξη των δρόμων που οδηγούν στα χειμερινά ποιμνιοστάσια και σε περιφερειακούς στάβλους.

Γ’ προτεραιότητα:

 • διάνοιξη των αγροτικών δρόμων και δρόμων μεμονωμένων κατοικιών

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι:

 • μπορούν να επικοινωνούν με το επιχειρησιακό κέντρο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λεβαδέων όλο το 24ώρο στα τηλέφωνα 22613 – 50801 και 22613 – 50803, ενώ θα ενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα και το facebook του Δήμου

 • ότι θα είναι ανοικτή η θερμαινόμενη αίθουσα του ΚΑΠΗ (Δωδεκανήσου 12) από τις 08:00 – 20:00 για όσους δημότες έχουν ανάγκη

 • θα πραγματοποιείται διανομή μικρής ποσότητας αλατιού στους δημότες για την αντιμετώπιση των δικών τους αναγκών. Η διανομή θα πραγματοποιείται:

 • στη Λιβαδειά, στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου (Ζάππειο), από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων και

 • στις Τοπικές Κοινότητες από τα κατά τόπους Κοινοτικά Καταστήματα (τηλ. επικοινωνίας αρμόδιων Αντιδημάρχων, κ. Γιώργος Κωτσαδάμ: 6977472920 και κ. Νίκος Τζουβάρας: 6932303943)

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι δημότες θα πρέπει να μειώσουν τις μετακινήσεις τους και να μετακινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, παρακαλούμε να ενημερωθείτε σχετικά με τις οδηγίες για την αντιμετώπιση από ακραία καιρικά φαινόμενα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου Λεβαδέων (https://dimoslevadeon.gr/provoli/metra-prostasias-apo-akraia/).