Ακόμη 14 μεγάλα έργα προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ για την Στερεά ανακοίνωσε ο Κ. Μπακογιάννης

Κοινοποίηση στα Social Media

Έγιναν 27 τα έργα για την Στερεά Ελλάδα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσα στον Δεκέμβριο, και δρομολογείται πλέον η υλοποίησή τους. Μετά την ανακοίνωση 13 έργων πολιτισμού, οδικής ασφάλειας και ανάπτυξης, σήμερα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ενημέρωσε για την ένταξη και την εξασφάλιση χρηματοδότησης για ακόμη 14 σημαντικά έργα προϋπολογισμού 12.512.691,1ευρώ.

«Η μεγάλη εικόνα των έργων που γίνονται στην Στερεά Ελλάδα, συμπληρώνεται βήμα προς βήμα από τις καθημερινές παρεμβάσεις που κάνουμε σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας. Παρεμβάσεις ουσίας για την αλλαγή της καθημερινότητας, που όταν ολοκληρωθούν θα έχουν αναβαθμίσει πλήρως την ποιότητα ζωής όλων στην Στερεά» δήλωσε ο κ.Μπακογιάννης και τόνισε ότι η ένταξη των έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων αποτελεί την έγκριση των προτάσεων που έχει κάνει η Περιφέρεια για στοχευμένες παρεμβάσεις που λύνουν χρόνια προβλήματα.
Εκτός από την επίλυση πολλών σοβαρών προβλημάτων, τα έργα εστιάζουν και στην ανάπτυξη αλλά και στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου και την αναβάθμιση των υποδομών. Πρόκειται για έργα αναπτυξιακά, όπως η Κατασκευή και προμήθεια εξοπλισμού Υδατοδρομίων Ν. Εύβοιας προϋπολογισμού 1.592.500 €, έργα οδικής ασφάλειας, όπως η Βελτίωση Οδικού Κόμβου Ε.Ο Νο 27 (Θέση Βιο.Πα ‘Αμφισσας) προϋπολογισμού 1.820.000 € και η Δημοτική Οδός Κοιν. Κοκκινου) προϋπολογισμού 1.401.500 €.
Έργα Πολιτισμού, όπως ο εμπλουτισμός της μόνιμης έκθεσης (Αίθουσα Α) του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας προϋπολογισμού 850.000 €. Αθλητισμού, όπως η Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Ψαχνών προϋπολογισμού 2.071.000 €.
Έργα σχολικών υποδομών, όπως η Αποκατάσταση 1ου Δημοτικού σχολείου Κύμης προϋπολογισμού 1.118.766 €.
« Η δύναμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να βλέπει το πρόβλημα από μέσα, από τη ματιά του πολίτη, μαζί με τον πολίτη, και να ασχολείται με το καθημερινό, το σημαντικό» δήλωσε κλείνοντας της ενημέρωση ο Κώστας Μπακογιάννης.