Φ. Γεννηματά: Όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο

Κοινοποίηση στα Social Media

Από την Αλίαρtο, η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε πολυπληθή συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής στη περιοχή, έκανε λόγο για ευκαιριακό και τυχοδιωκτικό κυβερνητικό συνασπισμό που είναι ετοιμόρροπος και τρίζει μπροστά στην επερχόμενη ήττα.

«Όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο», είπε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε: «Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να βγούμε επιτέλους από την κρίση, να περάσουμε σε μια εποχή ανάπτυξης, ασφάλειας, αξιοπρέπειας. Αυτό είναι το νόημα των εκλογών».
Ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο για την εκλογική μάχη δήλωσε ότι «είμαστε ο τρίτος πόλος, είμαστε ο μόνος δρόμος για πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή: Για να βγούμε οριστικά από την κρίση. Για αξιοπρέπεια στην ζωή μας».
Επέκρινε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τη ΝΔ για στημένες κοκορομαχίες που δεν απαντούν στις αγωνίες και τα προβλήματα του πολίτη. «Ποντάρουν στην πόλωση και το διχασμό και με την κρυφή ελπίδα ότι θα λεηλατήσουν τη δημοκρατική παράταξη. Εμείς είμαστε το πραγματικό τους πρόβλημα. Γιατί εμποδίζουμε την παλινόρθωση της Δεξιάς. Και διαλύουμε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει καθεστώς», τόνισε.
Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι «θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία σε βάρος της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ και για έναν ακόμα λόγο, να καλύψουν τις καταστροφικές περιόδους ‘89-’93, 2004-2009, 2015-2018».
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε έκπληξη που άκουσε «τον πρωθυπουργό στη Βουλή να λέει ότι είχε ακούσει ακραίους της ΝΔ να κατηγορούν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της «17 Νοέμβρη» και δεν κοιτούσε στο διπλανό έδρανο που βρισκόταν ο άνθρωπος, ο οποίος κατηγορούσε ακριβώς γι’ αυτό τον Ανδρέα στα βιβλία του και τώρα είναι ο συγκυβερνήτης του.
Ειλικρινά ανατρίχιασα ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να ξύνει τις πληγές του Εμφυλίου από το βήμα της Βουλής. Από το ίδιο βήμα που ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γιώργος Γεννηματάς έκλεισαν με τη φωνή τους αυτές τις πληγές. Είναι ντροπή! Είναι ντροπή να παίζεις με το συναίσθημα των ανθρώπων μόνο και μόνο για να πάρεις μερικά ψηφαλάκια», υπογράμμισε.
Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και τις τουρκικές προκλήσεις ενώ κατέκρινε τη ρητορική του υπουργού ‘Αμυνας Πάνου Καμμένου. «Η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δεδομένη για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι με αποφασιστικότητα και τη διπλωματία να διασφαλιστούν οι σχέσεις καλής γειτονίας και η ειρήνη στην περιοχή» τόνισε και σημείωσε: «Σε κάθε περίπτωση είναι αδιανόητη η εκμετάλλευση της έντασης για μικροκομματικούς λόγους. Την ώρα που η Τουρκία προκαλεί καθημερινά, έχουμε προβλήματα με τα Σκόπια και προστίθενται σοβαρότατα θέματα και με την αλβανική κυβέρνηση στα ζητήματα της περιουσίας των ομογενών».