Το πρόγραμμα συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Επιχειρηματικές Εκθέσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού, πλάνο έτους 2019

Κοινοποίηση στα Social Media

Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το πλάνο συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Επιχειρηματικές Εκθέσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού για το έτος 2019, μετά την εισήγηση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συνεπής στην υλοποίηση ενός συντονισμένου και στοχευμένου προγράμματος συμμετοχής σε κλαδικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, έχει κύριο στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας με την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή των προϊόντων και του συνόλου του παραγωγικού κεφαλαίου της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χειμάρας, παρουσίασε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο του έτους, τα αποτελέσματα και απολογιστικά στοιχεία των εκθέσεων που πραγματοποιήθηκαν από το 2016 και παράλληλα εισηγήθηκε το πλάνο συμμετοχής για το νέο έτος.
Όπως ενδεικτικά παρουσίασε ο κ. Χειμάρας, από το έτος 2016 μέχρι σήμερα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει σε ολοένα και περισσότερες επιχειρηματικές εκθέσεις με αυξανόμενη επιτυχία κάθε έτος. Για το έτος 2018, οργάνωσε τη συμμετοχή σε 17 σημαντικές επιχειρηματικές εκθέσεις (εσωτερικού και εξωτερικού), από τις οποίες οι έξι ήταν στο εξωτερικό. Οι επιχειρήσεις που επωφελήθηκαν από την συμμετοχή τους στις εκθέσεις συνολικά είναι 331 και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 2.531 Β2Β συναντήσεις. Τα Στερεοελλαδίτικα προϊόντα προβλήθηκαν για πρώτη φορά στην Ασιατική αγορά, στις ΗΠΑ και στην Σουηδία. Επιπρόσθετα, οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας κάτω από την ομπρέλα της Περιφέρειας και με σύνθημα “Made in Central Greece” προβλήθηκαν στην Γερμανία, στην Γαλλία και στα Η.Α.Ε., καθώς επίσης έδωσαν το παρόν στις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις εσωτερικού: ΕΞΠΟΤΡΟΦ, DETROP, FOODEXPO, Φεστιβάλ Τουρισμού & Γαστρονομίας στο Μετρό Συντάγματος κ.α.
«Κοιτώντας τον απολογισμό των συμμετοχών μας για το έτος 2018, κρατάμε τη συμμετοχή μας στις δυνατές και δοκιμασμένες εκθέσεις εσωτερικού και προσθέτουμε στο πλάνο μας τη συμμετοχή μας σε νέες χώρες – στόχο, την Ιταλία και την Μεγάλη Βρετανία», ανέφερε ο κύριος Χειμάρας και παρουσίασε αναλυτικά το ετήσιο πλάνο για το 2019.
Συγκεκριμένα το εκθεσιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βασίζεται στα εξής βήματα:
α) Επιλογή των δράσεων και κατάρτιση – σχεδιασμός του ετήσιου πλάνου
β) Ενοικίαση εκθεσιακού χώρου ανά δράση, κατασκευή – διακόσμηση του περιπτέρου, σχεδιασμός και προμήθεια προωθητικού υλικού
γ) Πρόσκληση και επικοινωνία με τις επιχειρήσεις
δ) Συνολικός συντονισμός και οργάνωση της συμμετοχής για τη διασφάλιση της ενιαίας παρουσίας και προβολής των προϊόντων, αξιοποιώντας όλες τις δυνατές συνέργειες με άλλους κρατικούς και θεσμικούς φορείς
ε) Διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων και διαφόρων άλλων εκδηλώσεων (όπως ημερίδων, ενεργειών γευσιγνωσίας κ.α.)
στ) Απολογισμό της συμμετοχής σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις (ερωτηματολόγια αποτίμησης)
Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας, κ. Χειμάρας, μετά την ψήφιση του ετήσιου πλάνου, δήλωσε: «Στόχος μας είναι η οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή των προϊόντων και του συνόλου του παραγωγικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Τα νούμερα των συναντήσεων, η ανταπόκριση των παραγωγών στις ενέργειες αποτίμησης αλλά και η συμμετοχή τους στον σχεδιασμό επόμενων δράσεων αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την κουλτούρα εξωστρέφειας που πλέον έχει καλλιεργηθεί και την σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ των παραγωγών – επιχειρήσεων και της Περιφέρειας.»
Για περισσότερες πληροφορίες για το εκθεσιακό πλάνo της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, Κεντρική Δομή Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων Τ.: 2231030190, e-mail: info@kye.com.gr