Μια ξεχωριστή εκδήλωση με τις «Φιλικές Διαδρομές»

Κοινοποίηση στα Social Media

deltiaΤην Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 μια σεμνή γιορτή Αγάπης εκδηλώθηκε με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Λιβαδειάς προς τιμή των ορθοδόξων αγίων της συζυγικής αγάπης Ακύλλα και Πρίσκιλλας. Η πρωινή κατάνυξη που εμφύσησε την Αγάπη στις καρδιές των πιστών πλαισιώθηκε από τις «Φιλικές Διαδρομές» της πόλης μας, οι οποίες από χρόνια πραγματοποιούν τη γιορτή με γενέτειρά τους την κ. Γιούλη Γιαφεντή.

Η κ. Γιούλη Γιαφεντή για πολλά χρόνια στη σειρά διοργανώνει άψογα τη γιορτή, στηρίζοντας ένα θεσμό που στις μέρες μας κινδυνεύει, το θεσμό της οικογένειας.

Στη λειτουργία παρέστησαν πολλοί πιστοί και μέλη από τη Διοίκηση του Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαδείας.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας με μια ψυχαγωγική εκδήλωση (στο κέντρο «Νερόμυλος»), η οποία επίσης οργανώθηκε από την κ. Γιούλη Γιαφεντή και τις «Φιλικές Διαδρομές».

Η κ. Βούλα Μάμαλη έδωσε τα επιστημονικά φώτα της στο κοινό αποκαλύπτοντάς του «Μυστικά για μια ευτυχισμένη συντροφικότητα».

Το νόημα της γιορτής ανέπτυξε με λόγο γλαφυρό και παραστατικό η κ. Ποντικοπούλου Βασιλική.

Μια ξεχωριστή νότα στη βραδιά έδωσε η κ. Πόπη Καθάριου, η οποία καθήλωσε το κοινό με την απαγγελία της αλλά και το διασκέδασε με τα σατιρικά της κείμενα.

Η κ. Όρσα Αποστολίδου, με λόγο πάντα καίριο και περιεκτικό, έδωσε λιτά αλλά ουσιαστικά το νόημα της λέξης ΑΓΑΠΗ.

Η κ. Μαρίνα Αντωνάτου κόσμησε τη βραδιά με την άψογη θεατρική παρουσίασή της ενός κειμένου για τη δύναμη της αγάπης.

Ένα ποτ-πουρί από νοσταλγικά τραγούδια της αγάπης πρόσφερε στο κοινό ο κ. Αλέξανδρος Βούτσας και το έκανε να νιώσει ην ιερότητα της γιορτής, όταν κλείνοντας το πρόγραμμά του παρουσίασε της «Προς Κορινθίους επιστολή» του Αποστόλου Παύλου. Τον κ. Βούτσα συνόδευσαν οι μουσικοί κ. Αντώνιος Κεραμίδας και κ. Φρίξος Καλούδης, οι οποίοι ταξίδεψαν μελωδικά το κοινό στη χώρα της αγάπης.

Η χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Λιβαδειάς, υπό την άξια διεύθυνση του κ. Βαράκη, γνωστού και αγαπητού για το μοναδικό χορωδιακό του έργο, ξεσήκωσε το κοινό, που τραγούδησε μαζί της κι έτσι ενώθηκαν όλοι σε μια ατμόσφαιρα πραγματικής αγάπης.

Την ατμόσφαιρα αυτή ενίσχυσε το χορευτικό του Συλλόγου Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς ενθουσιάζοντας με τους παραδοσιακούς χορούς του και τη γεμάτη κέφι παρουσία των χορευτών του.

Τη γιορτή γλύκαναν με τα κεράσματά τους η κ. Ελένη Κυριαζή και η κ. Ζωή Στρατάκη, τα λουλούδια προσέφερε ο κ. Γιάννης Γιούλας, ενώ χαρά στους τυχερούς σκόρπισαν τα δώρα που πρόσφεραν γνωστές επιχειρήσεις της πόλης.

Την όλη εκδήλωση συντόνισαν με μεγάλη επιτυχία η κ. Παπαργύρη Αικατερίνη και η κ. Μίνα Μπάζα, που επωμίστηκαν μεγάλο βάρος της εκδηλώσεως, καθόσον η αρχιτεκτόνισσα της βραδιάς, η κ. Γιούλη Γιαφεντή, δεν μπόρεσε να παραστεί από λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς της.

Η βραδιά έκλεισε αφήνοντας σε όλους μια γεύση ανθρωπιάς, αγάπης και συντροφικότητας.