Επανατοποθετήθηκε η εκ νέου φιλοτεχνημένη προτομή του Παντελή Πουλιόπουλου στη Θήβα

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην περίοπτη θέση που της αρμόζει επανατοποθετήθηκε από τον Δήμο Θηβαίων η προτομή του Θηβαίου Παντελή Πουλιόπουλου, τα αποκαλυπτήρια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, με εκδήλωση που διοργάνωσε η “Ανοιχτή Επιτροπή για την αποκατάσταση της μνήμης του”.

Θυμίζουμε ότι η μπρούτζινη προτομή είχε κλαπεί το 2016, από άγνωστους μέχρι σήμερα δράστες, ενέργεια την οποία είχε καταδικάσει απερίφραστα ο Δήμος Θηβαίων.
“H Δημοτική Αρχή θεώρησε υποχρέωσή της να φιλοτεχνηθεί εκ νέου το έργο και να επανατοποθετηθεί η προτομή , σε ένδειξη τιμής στην λαμπρή αυτή πολιτική προσωπικότητα του 20ου αιώνα. Ο Δήμος Θηβαίων ανέλαβε εξολοκλήρου το έργο της αναστήλωσης, το οποίο ανατέθηκε στον γλύπτη Ιάσονα Μέγκουλα, που είναι ο γιος του γλύπτη Γεώργιου Μέγκουλα, που είχε φιλοτεχνήσει την προτομή που εκλάπη”, σημειώνει ο Δήμος Θηβαίων.
Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Χάρης Μελετίου, ο οποίος μετέφερε το ακόλουθο μήνυμα του Δημάρχου: “Η αναστήλωση της προτομής του Πουλιόπουλου, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε στη μνήμη του ανθρώπου, που συνεχίζει και μετά θάνατον να παραδειγματίζει και να εμπνέει τις μελλοντικές γενεές, μέσα από την αγωνιστική και ανυποχώρητη στάση του για την υπεράσπιση των αδυνάτων, την κατοχύρωση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και την προάσπιση των αρχών της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Και αυτό το αναγνωρίζουμε όλοι, πέρα από τις όποιες πολιτικές πεποιθήσεις και θεωρίες του καθενός”.
Για τον Παντελή Πουλιόπουλο μίλησαν επίσης ο κ. Θόδωρος Πουλιόπουλος, ο κ. Σοφρώνης Παπαδόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Θηβαίων κ. Αθανάσιος Σκούμας, επί δημαρχίας του οποίου (2006) είχε τοποθετηθεί η προτομή που εκλάπη.