Παρουσία του νυν και του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και Ν. Φίλη τα εγκαίνια του μουσικού σχολείου στον Άγ. Γεώργιο Δ. Λεβαδέων, επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ στην Χαιρώνεια

Κοινοποίηση στα Social Media

Την ένταξη της Λιβαδειάς στον «χάρτη» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητά η Δήμαρχος Γ. Πούλου με Τμήμα Αγροτοπληροφορικής

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου πραγματοποίησε τα εγκαίνια του 1ου Μουσικού Σχολείου στη Βοιωτία στον Άγιο Γεώργιο του Δήμου Λεβαδέων, το παρών στην τελετή έδωσε και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ενώ τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.

Στην τελετή χαιρέτησαν ο βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Δημητρίου, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας Αλέξανδρος Καρκάνας, η πρόεδρος της Τ.Κ. Άγιου Γεωργίου Γεωργία Μιχάλη και η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κα Παρασκευή Κοροπούλη.
Επίσης μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Γιαννιός, ο επιπυραγός Κωνσταντίνος Κουτσούμπας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς, ο αντιπρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ Δήμος Τριάντης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ομίλου Μυτιληναίου κ Γιάννης Καραβάς, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, διευθυντές Α’ βάμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης και των μουσικών σχολείων Λαμίας και Άμφισσας, εκπρόσωποι φορέων – συλλόγων, γονείς, συγγενείς των μαθητών και πλήθος κόσμου.
«Όλοι γνωρίζουμε ότι η μουσική έχει δύναμη με πολλές μορφωτικές και διδακτικές αξίες αφού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πνευματική στην αισθηματική ψυχοκινητική ανάπτυξη των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεώργιος.
Ο κ. Γαβρόγλου αρχικά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σχολείων όπως ορισμένοι διατείνονται αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «διαμαρτύρονται κάποιοι ότι πάμε να υποβαθμίσουμε τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, η παρουσία μας όμως εδώ σήμερα με το Νίκο Φίλη δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Και φυσικά όχι μόνο παρουσίας αλλά τα όσα έχουμε κάνει και οι πρωτοβουλίες που πήραμε για την ενίσχυση των καλλιτεχνικών σχολείων που λειτουργούν αλλά και εκείνων που πρόκειται να λειτουργήσουν».
Οι προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική εκπαίδευση εντός του 2019 και άλλων 10.000 εκπαιδευτικών σε δεύτερο χρόνο, η μεταρρύθμιση του Λυκείου και η στήριξη του δημόσιου σχολείου, το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και η συμφωνία για τον εξορθολογισμό των σχέσεων εκκλησίας και πολιτείας σύμφωνα με τον Κ. Γαβρόγλου είναι οι τέσσερις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας.
«Είναι θέματα δύσκολα, περίπλοκα, άλλα θέματα τα οποία με διάλογο και καλή πρόθεση θα λυθούν», υπογράμμισε ο υπουργός.
Σύμφωνα με την Δήμαρχο Λεβαδέων Γιώτα Πούλου η ίδρυση και λειτουργία του μουσικού σχολείου στο παλιό κτίριο της κοινότητας Αγίου Γεωργίου αποτελεί την έμπρακτη επιβεβαίωση της στοχευμένης πολιτικής του δήμου να εκμεταλλεύεται κτίρια που διαθέτει προκειμένου να τονώσει τα χωριά.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου καθώς και τον τέως Υπουργό κ Φίλη για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου και συνεχάρη όλους, όσοι βοήθησαν. Ευχήθηκε καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και καλή πρόοδο στους μαθητές που έκαναν πολύ καλή εντύπωση στην συναυλία που ακολούθησε. Τόνισε ότι η ίδρυση ενός σχολείου στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου, που εξυπηρετεί όλο το Νομό, είναι σημαντική διότι επιτυγχάνονται δύο στόχοι. Η επανάχρηση παλιών κτηρίων και η αποκέντρωση με ταυτόχρονη τόνωση των Τοπικών Κοινοτήτων.
Η Γ. Πούλου πρότεινε στον Υπουργό, για να αρθεί και η αδικία εις βάρος της Λιβαδειάς με το κλείσιμο του Πανεπιστημιακού Τμήματος το 2013, την λειτουργία δύο καινοτόμων σχολών, μιας σχολής διετούς φοίτησης για απόκτηση διπλώματος χειριστών μηχανημάτων καθώς και ένα πανεπιστημιακό τμήμα για την αγροτοπληροφορική, που θα μπορούσε να ενταχθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Η Αγροτοπληροφορική αφορά σε καινοτόμες γνώσεις της έξυπνης γεωργίας (smart farming) στην εποχή των έντονων φαινομένων της κλιματικής αλλαγής, που έχει σοβαρές επιπτώσεις στο εισόδημα των αγροτών της περιοχής μας.
Μετά τα εγκαίνια του Μουσικού Σχολείου η Δήμαρχος κ. Πούλου προσκάλεσε τον υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου και τον τέως υπουργό κ. Φίλη, να επισκεφθούν μια άλλη αποκεντρωμένη και εξαιρετική δομή, το Εργαστήριο Ειδικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) του Δήμου Λεβαδέων στην Χαιρώνεια.
Ο διευθυντής κ. Γιάννης Ηλίας και οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν αναλυτικά στο έργο και στις δράσεις τους. Οι υπουργοί επαίνεσαν το έργο των εκπαιδευτικών και την προσφορά τους στην ειδική αγωγή.
«Στην εποχή της κρίσης και των περικοπών προτείνουμε, διεκδικούμε, λειτουργούμε με υποδειγματικό τρόπο τέτοιες δομές στον Δήμο μας και είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι γι’ αυτό». είπε η κ. Πούλου.
Ο κ. Γαβρόγλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επέκτασης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στη Λιβαδειά ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για την ένταξη του δήμου στα διετή προγράμματα σπουδών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ τα οποία θα δίνουν στα παιδιά επαγγελματικά πιστοποιητικά κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό.
«Η σημερινή μέρα είναι πραγματικά πολύ σημαντική γιατί ανοίγει ένα ξεχωριστό σχολείο στη Βοιωτία», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος και πρόσθεσε: «Είμαι αισιόδοξος γι΄ αυτό το στοίχημα που λέγεται Μουσικό Γυμνάσιο στον Αη Γιώργη Λιβαδειάς»
Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά σημείωσε σχετικά: «Για μας, για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας είναι μεγάλη τιμή το γεγονός ότι έχουμε στο νομό μας ένα τέτοιο σχολείο, το Μουσικό Σχολείο του Δήμου Λεβαδέων. Επίσης είναι πάρα πολύ σπουδαίο αυτό που ανέφερε η Δήμαρχος ότι αξιοποιούνται δομές ξεχασμένες στην ύπαιθρο μακριά από το μητροπολιτικό κέντρο του Δήμου που είναι η Λιβαδειά και με αυτό το τρόπο ζωντανεύουν τα χωριά μας».