Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας για το εκπαιδευτικό έργο της κυβέρνησης στο νομό

Κοινοποίηση στα Social Media

Δεν θα μπαίναμε καθόλου στον κόπο να απαντήσουμε στην υβριστική ψευδή και εμπαθή ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας, εάν δεν μας έδινε μια πολύ καλή ευκαιρία να υπενθυμίσουμε το έργο αυτής της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας.

Στο νομό μας, λοιπόν, η «ιδεοληπτική» Αριστερά προχώρησε:

  1. στην ίδρυση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θήβας

  2. στη δημιουργία τμημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ σε συνεργασία με το Δήμο Λεβαδέων

  3. στη λειτουργία στη Χαιρώνεια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς)

  4. στην ίδρυση και λειτουργία Μουσικού Σχολείου στον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς

  5. στην αναβάθμιση του ΤΕΙ Logistics στη Θήβα σε πανεπιστημιακό Τμήμα της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

  6. στην κάλυψη, έστω και με καθυστέρηση, των κενών στα σχολεία της Βοιωτίας (σημειώνουμε ότι μόνο τα τελευταία τρία χρόνια ανοίγουν όλα τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου κάτι που είχαμε χρόνια να το δούμε)

  7. στη λειτουργία, για πρώτη φορά, του θεσμού της παράλληλης στήριξης με χιλιάδες εκπαιδευτικούς

  8. σε έναν ανοιχτό διάλογο του Υπουργείου Παιδείας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για τη δημιουργία πανεπιστημιακού Campus στην Αλίαρτο και Τμήματος στη Λιβαδειά.

Όλα αυτά, σε τρεισήμισι χρόνια, όταν η μοναδική κυβερνητική σας «επιτυχία» ήταν το 2013 να κλείσετε σε μία νύχτα το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Λιβαδειάς.

Οι Βοιωτοί δεν ξεχνούν τους θιασώτες της ιδιωτικής κερδοσκοπικής εκπαίδευσης και της επί πληρωμή «αριστείας» για λίγους. Αυτά ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Προχωράμε.