Β. Καπερνάρος: Μάρτυρες στην προανακριτική προστατεύουν κάποιον για να σώσουν την τρικομματική κυβέρνηση

Κοινοποίηση στα Social Media

kap1Ορισμένοι κάποιον θέλουν να προστατέψουν στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο, προκειμένου να σώσουν την τρικομματική κυβέρνηση της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Καπερνάρος από την Λιβαδειά που βρέθηκε ως ομιλητής σε εκδήλωση του κόμματος σημείωσε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην προανακριτική ότι προχωράει με αργούς ρυθμούς εκτιμώντας ωστόσο ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα παρά τα προβλήματα που υπάρχουν.

«Υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα διότι ενώ πρέπει η Επιτροπή να λειτουργεί με βάση την ποινική δικονομία λειτουργεί και με αυτή αλλά και με τον κανονισμό της Βουλής. Αυτό είναι σα να πατάει κάποιος σε δύο βάρκες. Εμείς πάντως από την πλευρά μας προσπαθούμε με κάθε τρόπο αλλά υπάρχουν προβλήματα και κυρίως με τη προκατάληψη μαρτύρων που περιορίζονται στο δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα, και αυτό δυσχεραίνει το έργο μας» είπε ο Β. Καπερνάρος.

kap2Και ερωτηθείς γιατί συμβαίνει αυτό έριξε την «βόμβα» μιλώντας για προσπάθεια να μην έχει πρόσθετα προβλήματα η κυβέρνηση.

«Διότι για ορισμένους κάποιος πρέπει να προστατευτεί. Δεν μπορώ να πω ποιος είναι αυτός διότι οι καταθέσεις δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ποιόν θέλουν να προστατέψουν. Κάποιον που πρέπει να προστατευτεί διότι διαφορετικά θα έχει πρόβλημα η τρικομματική κυβέρνηση», είπε αφήνοτας έτσι υπόνοιες για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο.

Μιλώντας για την τρικομματική κυβέρνηση υποστήριξε πως πρόκειται για «μια κυβέρνηση υποταγμένη και υποτελής».

Όπως είπε την στιγμή που συνεδριάζουν οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί δεν υπάρχει Υπουργικό Συμβούλιο.

kap3«Η Κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία –υπογράμμισε- είναι το Υπουργικό Συμβούλιο. Μέχρι σήμερα έχει συνεδριάσει τρείς φορές. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει δημοκρατία, ότι είναι ελλειμματική και ελαττωματική η δημοκρατία. Στη Βουλή δεν επεξεργαζόμαστε νομοσχέδια και οι βουλευτές βιώνουν τον ευτελισμό της νομοθετικής εξουσίας διότι δεν νομοθετούμε. Όλα έρχονται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ενώ το σύνταγμα λέει ότι οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αφορούν μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και όλος κατεπείγουσες περιπτώσεις. Βιώνουμε γεγονότα που προσβάλουν τη ποιότητα της δημοκρατίας που ξευτελίζουν και εξευτελίζουν το σύνταγμα των ελλήνων».

Και συνέχισε: «Ο Ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει δημοκρατία. Όποιος νόμος έρθει, υπό οιανδήποτε μορφή, πρέπει προηγουμένως να δώσει το ο.κ. η τρόικα».

Ο Βασίλης Καπερνάρος επισκέφθηκε τη Δευτέρα τη Λιβαδειά στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών και συμμετείχε μαζί με τη βουλευτή Ραχήλ Μακρή σε ημερίδα των ΑΝΕΛ του νομού με θέμα «Η Βοιωτία στο δρόμο της ανάπτυξης» στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας.

«Γνωρίζουμε καλά τη σημερινή κατάσταση, γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και είναι δύσκολα, αλλά πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε να λυθούνε», σημείωσε ο κ. Καπερνάρος και συμπλήρωσε: «Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, είμαστε τώρα ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατότεροι και καθημερινά αυξάνονται οι δυνάμεις μας σε όλους τους τομείς».

Την έναρξη των εργασιών έκανε εκ μέρους της Σ.Ε. Βοιωτίας η Κατερίνα Παπαβασιλείου ενώ ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ στη Βοιωτία Κώστας Παπασπύρου δήλωσε σχετικά: «Σκοπός της ημερίδας είναι να γίνει μια εκτενής συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν στο νομό, να ακουστούν οι προτάσεις των φορέων και να γίνει μια σύνθεση απόψεων για την ολοκλήρωση του προγράμματος που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο του κόμματός μας»,

Τέλος η κ. Μακρή σημείωσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε ξεκινήσει την προσυνεδριακή διαδικασία και σε αυτό το πλαίσιο βρισκόμαστε σήμερα εδώ για την καλύτερη οργάνωση. Καταγράφουμε όλα τα ζητήματα της κάθε περιοχής ώστε να διαμορφώσουμε στη συνέχεια την τελική κυβερνητική μας πρόταση».