Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του αγωγού ομβρίων στο Ύπατο Θηβών

Κοινοποίηση στα Social Media

Υπεγράφη, στις 27/11/2018 η σύμβαση κατασκευής του έργου κατασκευής αγωγού ομβρίων στην Τοπική Κοινότητα Υπάτου του Δήμου Θηβαίων, προϋπολογισμού 150.000,00 ευρώ μεταξύ του Δήμου Θηβαίων και της αναδόχου εταιρείας στο ποσό των 59.401,12 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2017, στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη στις 6/3/2018 μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Θηβαίων.
Η κατασκευή του έργου αφορά τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων που κατακλύζουν τον οικισμό του Υπάτου και πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την αποκατάσταση των χρόνιων προβλημάτων που δημιουργούνται, κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο, από τις έντονες βροχοπτώσεις. Συγκεκριμένα, μεγάλες ποσότητες ύδατος που προέρχονται από τις κλιτύς του βουνού Σαγματά συγκεντρώνονται στο δρόμο που διασυνδέει το Ύπατο με την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος- Σαγματά, ο οποίος λειτουργεί- κατά κάποιο τρόπο- σαν συλλεκτήριο ρέμα κατακλύζοντας το βόρειοδυτικό άκρο του χωρίου Ύπατο, καταστρέφοντας τις υποδομές του δρόμου και του παρακείμενου γηπέδου ποδοσφαίρου.
Γι’ αυτό τον λόγο ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην κατασκευή του έργου. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι επτά μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.