Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, συνεδρίασε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Γιώργου Ντασιώτη.

Κύρια θέματα ήταν ο απολογισμός της θερινής περιόδου 2018 και ο προγραμματισμός δράσεων για την λήψη των απαραίτητων μέτρων προς αντιμετώπιση κάθε απρόβλεπτου και επικίνδυνου φυσικού φαινομένου αλλά και για την προετοιμασία των Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων καθώς και κινδύνων από χιονοπτώσεις ή παγετούς ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Ντασιώτης Γεώργιος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη συνεδρίαση, αναφέροντας μεταξύ άλλων στην εισήγησή του: «Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες και συνεργάζεται αρμονικά με τις αρχές και τους φορείς που αναλαμβάνουν τον συντονισμό ή τη δράση σε τέτοιες περιπτώσεις. Οφείλουμε να εντοπίσουμε τα σημεία βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είμαστε σε απόλυτο συντονισμό. Μπροστά μας έχουμε την χειμερινή περίοδο και η συνδρομή όλων των φορέων που συμμετέχουν στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας είναι καθοριστικής σημασίας».
Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος ήταν μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη συνεδρίαση καθώς παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων οι οποίοι σχετίζονται με το κομμάτι της πολιτικής προστασίας και των έκτακτων αναγκών του τόπου.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γεώργιος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κος Παπαθανασίου Αθανάσιος, ο αντιδήμαρχος κ Μαλέσης Κωνσταντίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σταμούλης Αναστάσιος, ο κος Κακοσαίος Μάριος (Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας), ο κος Σηφάκης Γεώργιος (Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς), ο κος Τσομάκος Γεώργιος (Αναπληρωτής Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών), ο κος Αμοιρίδης Κωνσταντίνος (Δ/ντης Δασαρχείου Θηβών), ο κος Φελεκίδης Γεώργιος (Υπεύθυνος ΕΚΑΒ Ν. Βοιωτίας) ο κος Σιδέρης Γεώργιος (Προϊστάμενος Τεχνικού Τομέα – ΔΕΔΔΗΕ Θήβας), ο κος Γελέκας Παναγιώτης (Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αλιάρτου), ο κος Τσεκούρας Γεώργιος (Διοικητής – Αεροπορία Μονάδας Καυσίμων Αλιάρτου). Επίσης παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλιάρτου – κος Δαραμάρας Γεώργιος και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Άσκρης – κος Ρουσέτης Αθανάσιος, Θεσπιέων – κος Χατζής Νικόλαος, Νεοχωρίου – κος Στάθης Απόστολος, Πέτρας – κος Μπετχαβάς Ιωάννης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Ντασιώτης, εισηγούμενος τα θέματα της συνεδρίασης, παρουσίασε λεπτομερώς την υφιστάμενη κατάσταση στην επικράτεια του Δήμου και το Σχέδιο Δράσης – Μνημόνιο ενεργειών του Δήμου, για την αντιμετώπιση κινδύνων που έχει συνταχθεί από την αρμόδια υπηρεσία.
Μέσα σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και αφού ακούστηκαν οι απόψεις, οι προτάσεις και οι ανάγκες του κάθε φορέα, εξετάστηκαν θέματα, όπως η παραχώρηση οχημάτων και παροχής εξοπλισμού.
Ο Δ/ντης Δασαρχείου Θηβών προέβη στον απολογισμό της θερινής περιόδου και ενημέρωσε για τις ενέργειες της υπηρεσίας ενόψει της χειμερινής περιόδου. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή για την άριστη συνεργασία και της παρεμβάσεις στο δασικό δίκτυο ενώ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς όσο και της Θήβας, ενημέρωσαν για τις προγραμματισμένες ενέργειες των Υπηρεσιών τους ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των επιμέρους Υπηρεσιών (Αστυνομία, ΔΕΔΔΗΕ, κλπ), οι οποίοι ενημέρωσαν το Σ.Τ.Ο. για τα μέτρα που λαμβάνονται εκ μέρους των Υπηρεσιών τους, ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τα μέλη του Σ.Τ.Ο. ότι η Π.Ε. Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δηλώνει έτοιμη ενόψει της επικείμενης χειμερινής περιόδου.
Τέλος όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες επεσήμαναν ότι παραμένουν στην διάθεση του πολίτη 24 ώρες το 24ωρο.